28. marraskuuta 2016 oli jalkapallohistoriassa synkkä päivä. Tuolloin Brasilian parhaimpiin joukkueisiin lukeutunut Chapecoense joutui lento-onnettomuuteen Kolumbian vuoristossa. 77 lentokoneessa olleesta 71 menetti henkensä, ja koko seura putosi tyhjän päälle. Kuolleista 19 oli joukkueen pelaajia. Vain kolme pelaajaa selvisi hengissä. Turmasta voi lukea lisää esimerkiksi täältä.

Nyt, reilut neljä vuotta onnettomuuden jälkeen Chapecoensea on kohdannut uusi tragedia. Seuran puheenjohtaja Paulo Ricardo Magro nimittäin menehtyi keskiviikkona maapalloa riepotelleeseen COVID-19-koronavirukseen. Magro oli kuollessaan 58-vuotias.

Magro vietiin 18. joulukuuta Chapecóssa sijaitsevan sairaalan teho-osastolle eikä hän onnistunut tautia selättämään. Hän aloitti Chapecoensen puheenjohtajana elokuussa 2019.

[readmore from=Chapecoense]

– Paulolla oli suuri ansio Chapecoensen uudelleen aktivoitumisessa niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. Hänen rohkeutensa ja viisautensa ansiosta joukkue palasi voittojen tielle. Koemme surua, mutta myös kiitollisuutta miehelle, joka säilyy ikuisesti historiassamme. Tällä syvän tuskan hetkellä pyydämme kannattajia liittymään rukouksiin hänen perheensä ja ystäviensä puolesta, seuran tiedotteessa todettiin.

Chapecoense pelasi kuusi vuotta putkeen Brasilian pääsarjassa ennen kuin putosi sarjasta ensimmäisen kerran viime joulukuussa.

Lähde: AS