Valioliigan hyökkääjälegenda Alan Shearer sanoo, että suurseura Arsenal joutuu tosissaan taistelemaan paikastaan Englannin pääsarjassa.

Mikel Artetan valmentama Arsenal on kerännyt 14 ensimmäisestä ottelustaan vain 14 pistettä, joiden turvin se majailee taulukossa 15:nä. Kyseessä on Tykkimiesten huonoin alku kaudelle sitten kauden 1974-75.

Arsenal on viimeksi yltänyt Valioliigan kärkinelikkoon kaudella 2015-16, jolloin se tuli toiseksi. Lontoolaisjoukkueella on ollut vaikeuksia palata entisaikojen loistoonsa, mutta kuluva syksy on ihan oma lukunsa, sillä Arsenal on vain neljän pisteen päässä putoamisviivasta.

Shearer kommentoi Arsenalin pelaamista lontoolaisten hävittyä lauantaina Evertonille 1-2. Entiseltä maalitykiltä kysyttiin, uskooko hän Arsenalin pelaavan Valioliigassa ensi kaudella.

– En olisi siitä niin varma. Ei tuolla avauskokoonpanolla ja joidenkin pelaajien asenteella, vastasi Shearer BBC:lle.

– Kamalaa [pelaamista], ei luovuutta. Pelaajat eivät tee liikkeitä tai tarpeeksi kovaa töitä, eivätkä he painosta vastustajia.

– Mikel Artetan pitäisi olla huolissaan, kun nuo ovat ne pelaajat, jotka yrittävät pelastaa hänen työpaikkansa. He ovat tehneet 12 maalia koko kauden aikana, heillä ei ole vaihtoehtoja.

– Tuossa joukkueessa on muutama pelaaja, jotka eivät anna kaikkeaan managerille. Arsenal ei tule ikinä tekemään maaleja, jos he pelaavat tuolla tavalla.

Sky Sports Statto

@SkySportsStatto
⬇️@Arsenal have gone 7⃣ or more games without a win for only the third time in their @premierleague history:

8⃣ games under George Graham, 1992-1993
7⃣ games under Mikel Arteta, 2020
7⃣ games under Unai Emery/Freddie Ljungberg, 2019