Mestarien liigan viikon isoimmaksi puheenaiheeksi on noussut tiistainen Paris Saint-Germainin ja Başakşehirin välinen ottelu, joka keskeytettiin jo ennen vartin täyttymistä.

Syynä ottelun keskeyttämiseen oli neljännen erotuomarin, romanialaisen Sebastian Coltescun rasistiseksi tulkittu sanavalinta. Päätuomari Ovidiu Hategania ohjeistaessaan Coltescu viittasi Başakşehirin apuvalmentajaaan Pierre Webóon kutsumalla häntä ”mustaksi kaveriksi”.

Webó suuttui Coltescun sanavalinnasta ja tivasi häneltä selitystä. Pian tilannetta olivat selvittämässä kummankin joukkueen pelaajat ja valmennusryhmät.

Lopulta Başakşehir suuntasi PSG perässään stadionin uumeniin, eikä ottelua enää jatkettu tiistain puolella. Euroopan jalkapalloliitto UEFA tiedotti noin kaksi tuntia pelin keskeytymisen jälkeen, että ottelun jäljelle jääneet minuutit pelataan keskiviikkona loppuun uuden tuomariston kera. Tapauksesta on myös aloitettu UEFA:n tutkinta.

Hiljattain Veikkausliigan Vuoden tuomariksi valittu Mohammad Al-Emara jakoi näkemyksensä tiistain tapahtumista MTV Uutiset Livessä.

– Ensimmäisenä tuli mieleen, että se oli iso virhe. Näin ei saisi ikinä tapahtua. Sanavalinta oli ilmeisesti ollut äärimmäisen huono. Kaiken kaikkiaan häpeällinen tilanne, Al-Emara kommentoi.

– Missään nimessä ei saisi viitata ihonväriin. Siinä on jo iso virhe tapahtunut. Näissä mennään helposti aina väärinymmärysten taakse, kun pitäisi aina lähtökohtaisesti kuunnella sitä, jota asia koskee – tässä tapauksessa apuvalmentajaa. Häntä pitää ensisijaisesti ymmärtää eikä mahdollisen väärinymmärryksen kokenutta tuomaria. Se tuntuu aina asian vähättelyltä.

– Olen aiemminkin puhunut siitä, että näihin on todella tärkeää reagoida. Ihan sama, tuleeko se (rasistinen ilmaisu) yleisöltä, pelaajilta vai tuomarilta. Kun jalkapallo yhteisönä reagoi vahvasti, se lähettää selkeän viestin. Eilisestä syntynyt reaktio kertoo, miten tosissaan tämän asian kanssa ollaan.

LUE MYÖS: