Yhdysvaltojen, Meksikon ja Kanadan yhteisesti isännöimät vuoden 2026 jalkapallon MM-kisat jaetaan Suomessa historiallisesti tasan kahden TV-yhtiön kesken. Kisoissa pelataan ennätykselliset 80 ottelua, koska osallistujamäärä kasvaa nykyisestä 32 maasta 48 maahan. Näin sekä Ylelle että MTV:lle heltiää näytettäväksi 40 ottelua.

– Tämä on historiallinen yhteistyö Suomen johtavan kaupallisen tv-yhtiön ja Yleisradion välillä. MTV:llä on yli 30 vuoden vankka kokemus maailman kovimpien urheilusarjojen tv-tuotannosta.

– On fantastista, että voimme Ylen kanssa yhdistää molempien vahvan osaamisen, asiantuntemuksen ja teknologian. Tuomme yhdessä suomalaisille ennennäkemättömät jalkapallon MM-kisat 2026, MTV:n toimitusjohtaja Johannes Leppänen hehkuttaa MTV:n tiedotteessa.

Ylen Urheilu ja tapahtumat -yksikön johtaja Panu Pokkinen kuvailee MTV:tä tutuksi ja luotettavaksi kumppaniksi.

– Muissa Pohjoismaissa yleisradioyhtiöiden ja kaupallisen median urheilutapahtumien yhteishankinta on vakiintuneempi käytäntö. Kivaa päästä tekemään sitä myös Suomessa, Pokkinen komppaa.

MTV tulee lähettämään ottelulähetyksiä sekä MTV3-kanavalla että C Moren suoratoistopalvelussa. Kisojen otteluita 60 pelataan Yhdysvalloissa, kymmenen Meksikossa ja kymmenen Kanadassa. Euroopasta kisoihin pääsee aiemman 13 maan sijasta 16 maata.

MTV ja Yle sopivat lisäksi yhdessä myös alle 17-vuotiaiden ja alle 20-vuotiaiden miesten ja naisten jalkapallon MM-kisojen, beach-jalkapallon ja futsalin MM-kisojen esitysoikeuksista vuosille 2023–2025.