Kerroimme lauantaina, että RB Leipzigin ranskalaistoppari Dayot Upamecanon edustajat oltiin bongattu Bildin tietojen mukaan Münchenistä, mahdollisesti keskustelemassa Bayernin johtoportaan jäsenten kanssa. Bayern etsii ensi kaudeksi ainakin yhtä uutta topparia David Alaban poistuessa seurasta, ja mahdollisesti toistakin, jos myös Jérôme Boateng lähtee.

22-vuotias Upamecano on noussut nopeasti pelipaikallaan Euroopan eliittiin, ja hänestä ovat kiinnostuneet monet eri seurat muun muassa Englannista ja Espanjasta. Paalupaikalla on kuitenkin pitkään uskottu olevan juuri Bayernin.

Huhuja siirrosta kiihdyttää vuorenvarmasti sekin, että Upamecanon agentti Volker Struth vahvisti Sport1:n Doppelpass-ohjelmassa, että puolustajan poistuminen Leipzigista on erittäin todennäköistä.

– Mitään ei ole vielä lopullisesti päätetty. Todennäköisyys hänen siirtoonsa kesällä on erittäin korkea. Hän on päättänyt haluavansa ottaa seuraavan askeleen, Struth totesi avoimesti.

Agentti paljasti myös, että Upamecanon sopimuksessa on ulosostopykälä, jonka suuruus on kesän 2021 siirtoikkunassa 42,5 miljoonaa euroa. Huhujen mukaan Bayernin ohella kisassa ovat myös Chelsea ja Liverpool. La Liga -jättejä Struth kuitenkin sivalsi melko suorasukaiseen tyyliin.

[readmore from=Upamecano-Dayot]

– Ei ole salaisuus, että Valioliigassakin on kaksi kiinnostunutta seuraa. Espanjalaisilla seuroilla ei kuitenkaan ole häneen missään tapauksessa varaa, Struth latasi.

Bayern Münchenkin on tiedottanut viime vuosina asioistaan suhteellisen avoimesti, ja niin nytkin. Seuran urheilutoimenjohtaja Hasan Salihamidzic vahvisti lauantaina Skylle, että seura käy Upamecanon agentin kanssa ”hyviä keskusteluja”.

Lähde: Transfermarkt