Borussia Mönchengladbach tiedotti maanantaina eristäneensä Sveitsin maajoukkuehyökkääjä Breel Embolon toistaiseksi sivuun joukkueensa toiminnasta. Sen vuoksi Embolo ei pelannut Varsojen sarjaottelussa Werder Bremeniä vastaan. Syy eristämiseen on se, että 23-vuotiaan Embolon epäillään rikkoneen vakavasti Saksan koronarajoituksia.

Embolon uskotaan olleen sunnuntai-iltana yksityisjuhlissa 22 muun henkilön kanssa. Juhlat pidettiin Essenin kaupungissa ravintolassa, joka oli suljettu koronapandemian vuoksi asiakkailta. Kaiken lisäksi Essenin poliisi kertoi keskiviikkona, että Embolo pakeni paikalta ikkunan ja katon kautta, jotta virkavalta ei saisi häntä kiinni.

Poliisin tiedotteen mukaan yksi ravintolassa juhlineista henkilöistä pakeni, ja hänet löydettiin pian läheisestä asunnosta. Tuo henkilö oli Breel Embolo. Embolo on kuitenkin itse kiistänyt olleensa läsnä juhlissa ja sanonut menneensä Esseniin ”katsomaan ystävänsä kanssa koripalloa”.

Mönchengladbachista on kerrottu, että seura uskoo Embolon kertomusta, ellei poliisin tutkinta osoita pelaajan väitettä vilpilliseksi. Hyökkääjä saa myös palata joukkueen vahvuuteen, kunhan hän antaa negatiivisen koronavirusnäytteen. Tuo lausunto kuitenkin annettiin ennen kuin poliisi kertoi epäilevänsä Emboloa ravintolasta ikkunan ja katon kautta pakenijaksi. Poliisi väittää myös tunnistaneensa Embolon yhdeksi ravintolassa olleista.

[readmore from=Embolo-Breel]

Poliisi sai hälytyksen ravintolaan, kun naapurit valittivat paikalta kantautuvan äänekästä musiikkia, vaikka ravintolan olisi pitänyt olla suljettu.

Embolo on pelannut tällä kaudella Mönchengladbachin joukkueessa 20 ottelua. Niissä hän on tehnyt neljä maalia ja syöttänyt kolme.

Lähde: AS