FIFA otti järeät aseet käyttöön – Euroopan Superliigaan osallistuvilla pelaajilla ei lupaa MM-kisoihin tai Mestarien liigaan

© Kuva: Getty Images

FIFA on varoittanut pelaajia tiukasti siitä, ettei heillä ole lupaa pelata esimerkiksi jalkapallon MM- ja EM-kisoissa, jos he osallistuvat suunnitteilla olevaan Euroopan Superliigaan.

Euroopan Superliiga (a.k.a Euroopan Valioliiga) on suljettu huippukilpailu maanosan suurimpien seurojen välillä, jonka turnauskaaviosta levisi ensimmäisen kerran huhuja viime lokakuussa.

Turnaus nähdään kuitenkin merkittävänä uhkana Mestarien liigalle, minkä vuoksi kansainvälinen jalkapalloliitto on ollut alusta alkaen hanketta vastaan.

Tuorein linjaus on jyrkkä varoitus pelaajille ja seuroille, jotka harkitsevat kyseiseen kilpailuun osallistumista. Heiltä evättäisiin nimittäin pääsy kaikkiin FIFA:n (tai UEFA:n, AFC:n, CONCACAF:n, CONMEBOL:n ja OFC:n) organisoimiin turnauksiin.

– Vastauksena mediaspekulaatioon joidenkin eurooppalaisten seurojen luomasta suljetusta ”Euroopan Superliigasta”, haluaa FIFA ja sen kuusi konfederaatiota jälleen toistaa ja painottaa voimakkaasti, ettei FIFA tai mikään sen konfederaatio antaisi tunnustustaan tällaiselle kilpailulle, kertoo FIFA tiedotteessaan.

– Tämän seurauksena mikään seura tai pelaaja, joka osallistuu tällaiseen kilpailuun, ei saa osallistua mihinkään FIFA:n tai sen liiton järjestämään kilpailuun.

Tiedotteen allekirjoitti FIFA:n presidentti Gianni Infantino ja sekä jokaisen konfederaation oma presidentti.

Lähde: The Athletic


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.