”Iloa pitkän talven keskelle” – Suomen Cup palaa TV-katsojien iloksi ensi viikolla

Suomalaisten jalkapallon ystävien odotukset konkretisoituivat keskiviikkona, kun tiedotettiin niin Veikkausliigan, Ykkösen kuin Kansallisen liigankin kauden 2021 ottelukalentereista. Veikkausliigassa kausi käynnistyy 10. huhtikuuta ja muissa viikkoa myöhemmin, 17. huhtikuuta.

Jo ensi viikolla kotimainen jalkapallo palaa kuitenkin TV-ruutuihin. Viime kauden tapaan myös tänä vuonna kaikki Veikkausliigan ja Ykkösen joukkueiden miesten Suomen Cupin ottelut lohkovaiheesta finaaleihin saakka näytetään Ruudussa suorina lähetyksinä ja suomeksi selostettuina. Jo avausviikonloppuna 6.-7. helmikuuta on edessä 12 suoraa ottelulähetystä, sillä kaikki 24 joukkuetta aloittavat heti urakkansa.

– Olemme todella tyytyväisiä, että Suomen Cup pääsee perinteikkäästi starttaamaan kotimaisen futiskauden. Kun myös Veikkausliiga ja Kansallinen Liiga alkavat huhtikuussa, pystymme tarjoamaan faneille huippufutista lähes vuoden ympäri. Kotimaiset liveottelut tuovat varmasti iloa pitkän talven keskelle, Nelosen urheilutuotantojen päällikkö Tuomas Saarela sanoo Palloliiton kotisivujen uutisessa.

Pelien jälkeen Ruudusta löytyvät myös tallenteet ja koosteet jokaisesta ottelusta.

Avausviikonlopun Suomen Cup -ottelut Ruudussa:

6.2. klo 13.30 PK-35 – MuSa
6.2. klo 14.00 FC Lahti – HJK
6.2. klo 14.00 KTP – HIFK
6.2. klo 14.00 KPV – VPS
6.2. klo 14.30 Ilves – KuPS
6.2. klo 15.00 FC Haka – IFK Mariehamn
6.2. klo 15.00 EIF – TPS
6.2. klo 15.15 FF Jaro – RoPS
6.2. klo 16.00 AC Oulu – SJK
6.2. klo 16.00 Gnistan – MP
6.2. klo 18.00 FC Honka – FC Inter
7.2. klo 15.00 JIPPO – HJK Klubi 04

Suomen Cupin formaatti uudistui täksi kaudeksi. Sekä Veikkausliigassa että Ykkösessä pelaavat 12 joukkuetta on jaettu kolmeen neljän joukkueen lohkoon. Lohkot pelataan yksinkertaisina, joten otteluita kertyy kullekin joukkueelle kolme.

Veikkausliigan lohkoista voittajat selviytyvät suoraan kahdeksan parhaan joukkoon, eli puolivälieriin. Kolme lohkokakkosta pelaa ensimmäisellä pudotuspelikierroksella, jolle selviytyy mukaan myös Kakkosen Cupin finaalijoukkueet sekä Ykkösen lohkojen voittajat sekä kaksi parasta lohkokakkosta. Kymmenen pudotuspelijoukkuetta pelaa viidessä parissa, joista edetään siis puolivälieriin Veikkausliigan alkulohkojen voittajia vastaan.

Tällä kaudella puolivälierissä nähdään siis varmuudella ainakin kaksi joukkuetta Veikkausliigaa alemmilta sarjatasoilta. Kahdella edellisellä kaudella kahdeksan parhaan joukossa on ollut vain veikkausliigajoukkueita. Suomen Cupin tämän kauden formaatista voi lukea lisää Palloliiton uutisesta täältä.

Naisten Suomen Cup pelataan suppeana, sillä kisassa on vain 11 joukkuetta. Myös naisten cup-kilpailu käynnistyy ensi lauantaina. Formaattiin voi tutustua täällä.

Kakkosen Cupista voi puolestaan lukea lisää täältä. Cupiin ilmoittautui 21 joukkuetta. Kakkosen Cupin avausottelussa Ilves/2 voitti Pallo-Iirot 3-0. Ottelu KaaPo-EPS jouduttiin puolestaan perumaan KaaPon joukkueessa ilmantuneen koronatartunnan vuoksi. EPS voitti suoritetun arvonnan, joten viime kauden finalisti KaaPon cup-taival katkesi epäonnisesti ilman ainuttakaan pelattua ottelua.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!