KuPS:n huippulupaus lainalle Ykköseen – ”Tulevaisuudessa iso rooli Kuopiossa”

© Kuva: Juha Tamminen

Kuopion Palloseuran maalivahti Hemmo Riihimäki siirtyy kaudeksi 2021 lainalle Ykkösessä pelaavan Kokkolan Pallo-Veikkojen riveihin.

Riihimäki, 17, debytoi KuPS:n edustusjoukkueessa viime vuonna Suomen Cupissa Rovaniemen Palloseuraa vastaan, mutta sittemmin häntä ei ole ykkösmiehistön tolppien välissä nähty. Kuopiossa luotetaan kuitenkin siihen, että Riihimäki saa arvokasta kokemusta miesten huippupeleistä Ykkösessä.

– Hemmo on ikäisekseen todella kypsä maalivahti ja nyt hän pääsee johtavaan rooliin uudessa ympäristössä. Kokkolassa on laadukas arki maalivahdille ja Hemmon kehitykselle tekee hyvää pelata joukkueessa, joka pyrkii aina voittamaan ottelunsa, KuPS:n maalivahtivalmentaja Jori Särkkä toteaa seuran sivuilla.

– Hemmolla on tulevaisuudessa iso rooli Kuopiossa, mutta tämän vuoden hän tulee kasvamaan korkoa Kokkolassa ja seuraamme tiiviisti, miten hän suoriutuu lainapestillään. Ykkönen on tällä hetkellä Hemmolle sopivan kokoluokan haaste, joka puskee häntä eteenpäin urallaan.

Riihimäki lupaa lainaseuransa sivuilla, että KPV saa hänestä hyvän veräjänvartijan ensi kaudeksi.

– Maalivahtina olen parhaimmillani, kun pääsen osallistumaan peliin jalalla paljon. Olen myös hyvä torjumaan ja pelaamaan korkean linjan takana. Annan kaikkeni myös sen eteen, että joka pelissä annan joukkueelle mahdollisuuden voittoon.

– Faneille terveisiä, että tehdään tästä yhdessä hyvä kausi. Tulen myös antamaan seuralle kaiken kentällä, vaikka olenkin lainapelaaja.

Viime kesänä Riihimäki solmi KuPS:n kanssa kauden 2023 loppuun ulottuvan jatkosopimuksen.