Arsenal ja saksalaistähti Mesut Özil ovat periaatteessa päässeet sopuun hänen sopimuksensa purkamisesta, kerto The Athletic.

Özilin, 32, sopimus päättyisi muuten ensi kesäkuussa, johon mennessä hän tienaisi Arsenalissa noin seitsemän miljoonaa puntaa.

Osapuolet ovat kuitenkin päässeet alustavaan sopuun diilin purkamisesta ja saksalaistaiturin odotetaan siirtyvän lähipäivinä Turkin suurseuraan Fenerbahçeen. Athleticin mukaan Özil ja Fenerbahçe ovat päässeet siirrosta periaatteessa yhteisymmärrykseen.

Özil pelasi edellisen ottelunsa Arsenalin paidassa viime vuoden maaliskuussa, eikä häntä edes nimetty täksi kaudeksi Tykkimiesten joukkueeseen Valioliigaan tai Eurooppa-liigaan.

Aiemmin Özil sanoi Athleticin haastattelussa, että hän aikoo kunnioittaa sopimustaan, mutta tilanne on sittemmin muuttunut, sillä kumpikaan osapuoli ei odota häntä rekisteröitävän joukkueeseen kauden jälkimmäiseksi puoliskoksi.

Özil on Arsenalin palkkakuningas 350 000 punnan viikkotienesteillään. Lontoolaisseura on jonkin aikaa koittanut karsia pelaajistoaan pienemmäksi, joten ei ole yllätys, että Arsenal haluaa luopua korkeapalkkaisesta saksalaistaiturista, joka ei ole pelannut tällä kaudella minuuttiakaan.

WhoScored.com

@WhoScored
🔐 Five players have created over 500 Premier League chances since 2013/14

Eriksen - 571 (226 apps)
𝗢𝗭𝗜𝗟 - 𝟱𝟱𝟴 (𝟭𝟴𝟰)
Hazard - 528 (211)
De Bruyne - 513 (170)
Silva - 511 (206)

👋 Mesut Ozil will leave Arsenal this month as a free agent (per @David_Ornstein)