Man Cityn ökyomistaja osti itselleen huippuharvinaisen palan seurahistoriaa – hintaa kertyi 840 000 euroa

© Kuva: Getty Images

Manchester Cityn omistaja sheikki Mansour bin Zayed Al Nahyan on ostanut itselleen FA Cupin historian vanhimman tallessa olevan pokaalin.

Kyseinen pokaali ojennettiin kilpailun voittajalle vuosina 1896–1910. FA Cupin alkuperäinen pokaali varastettiin aikanaan birminghamilaisesta kaupasta Aston Villan voitettua sen.

Sheikki Mansourin ostama pokaali on sama, jonka Manchester City voitti itselleen vuonna 1904 kaatamalla Boltonin loppuottelussa 1-0. Se oli samalla Cityn seurahistorian ensimmäinen merkittävä pokaali.

FA Cupia, maailman vanhinta seurajoukkueturnausta, on pelattu vuodesta 1871 asti. Manchester City on voittanut sen kaikkiaan kuusi kertaa, joista viimeisin oli kaudella 2018-19.

– Tämä pokaali on näkyvä muistutus Englannin jalkapallon rikkaasta ja pitkästä historiasta, johon Manchester City on erottamattomasti kietoutunut, kommentoi Cityn puheenjohtaja Khaldoon Al Mubarak seuran sivuilla.

– Tämän kyseisen pokaalin voittaminen vuonna 1904 oli käännepiste tälle seuralle ja Manchesterin kaupungille siinä mielessä, että se sementoi jalkapallon paikan tämän yhteisön sydämessä.

Sheikki Mansourin ostamaa pokaalia on pidetty vuodesta 2005 lähtien Manchesterin National Football Museumissa, jossa se uuden omistajansa toiveiden mukaisesti jatkossakin pysyy.

Pokaalin edellinen haltija, West Hamin osaomistaja David Gold myi pystin huutokaupassa 760 000 punnalla (noin 840 000 euroa) viime syyskuussa ostajalle, jonka henkilöllisysys pysyi salassa tähän päivään asti. Gold oli itse ostanut pokaalin 478 000 punnalla vuonna 2005 toimiessaan Birminghamin Cityn puheenjohtajana.

Sheikki Mansourin pankkitilillä moinen lovi ei meinaa juuri mitään. Hän on muun muassa Yhdistyneiden arabiemiirikuntien varapääministeri ja Abu Dhabia johtavan perheen jäsen. Viime vuonna sheikki Mansourin nettovarallisuuden arvioitiin olevan noin 25 miljardia euroa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.