Muun muassa PSV:ssä, Manchester Unitedissa ja Real Madridissa komean pelaajauran tehnyt hollantilaishyökkääjä Ruud van Nistelrooy on etenemässä valmentajaurallaan. PSV Eindhoven tiedotti keskiviikkoiltana, että 44-vuotias Van Nistelrooy valmentaa ensi kaudella seuran reservijoukkuetta. PSV:n kakkosjoukkue pelaa Hollannin toisella sarjatasolla Eerste Divisiessä.

– On aika ottaa seuraava askel, Van Nistelrooy kommentoi nimitystään.

Pesti on entisen maalipyssyn ensimmäinen ammattilaisjoukkueessa. Vuodesta 2016 lähtien hän on toiminut PSV:n juniorijoukkueiden valmentajana, viimeksi ja vielä tällä kaudella alle 19-vuotiaiden joukkueessa.

PSV

@PSV
The next 👣 for a 🔴⚪ legend...
Our new PSV U21 coach next season: @RvN1776 ! 😎

#PSV2021

Van Nistelrooy voitti urallaan kahdesti Eredivisien ja La Ligan mestaruudet sekä kerran Valioliigan. Hän voitti kerran Valioliigan maalikuninkuuden, kahdesti Eredivisien maalitilaston sekä peräti kolmesti Mestarien liigan maalipörssin. 150 maalia 219 ottelussa Manchester Unitedissa on verraton työnäyte. Hollannin A-maajoukkueessa Van Nistelrooy teki 35 maalia 70 ottelussa.

Van Nistelrooy toimii PSV-valmennuksen lisäksi myös Hollannin maajoukkueen apulaisvalmentajana, nyt jo kolmannen päävalmentajan alaisuudessa. Hän avusti aikanaan jo Guus Hiddinkiä, palasi valmennustiimiin Ronald Koemanin aikakaudella ja jatkoi tehtävässään myös Koemanin vaihduttua Frank de Boeriin.