Tavanomaista maalivahdin maalit eivät jalkapallossa ole, mutta onhan niitä nähty. Useimmiten maalivahti maalaa kenties loppuhetkien kulmapotkuista ylös noustuaan ja ampuvatpa jotkut maalivahdit myös rangaistuspotkuja tai jopa vapaapotkuja joukkueilleen. Tyypillisin maalivahdin tekemä maali lienee kuitenkin omaan verkkoon epäonnisesti räpelletty osuma.

Maalipotkuista maalivahdit eivät kuitenkaan järin usein ole tavanneet osua. Tiistai-iltana tällainen ihme kuitenkin nähtiin. Pelattiin Englannin Kakkosliigan ottelua Cheltenham-Newport, kun vierasjoukkueen Tom King, 25, lähetti maalipotkusta pallon toiseen kenttäpäätyyn, ja kaikkien hämmästykseksi pallo pomppasi isäntien maalivahdin Joshua Griffithsin, 19, yli maaliin saakka. Tuulella lienee ollut osuutta asiaan.

Kingin maali vei Newportin 1-0-johtoon 12. peliminuutilla. Ottelu päättyi lopulta 1-1. Newport on Kakkosliigassa toisena, vahvasti taistelussa noususta kolmannelle sarjatasolle.

Sky Sports Football

@SkyFootball
😦😦😦

Newport County goalkeeper Tom King scored directly from his own enormous goal kick this evening to help his side draw with Cheltenham Town!

Tom King pelasi juniori-ikäisenä Portsmouthissa ja Crystal Palacessa, kunnes nousi aikuisten tasolle Millwallissa. Newportia hän on edustanut kesästä 2019 lähtien. King kutsuttiin myös Walesin A-maajoukkueeseen ensi kerran syksyllä 2019, mutta pelaamaan hän ei ole vielä A-maajoukkueessa päässyt.

Kingin maalista revittiin luonnollisesti myös huumoria. WhoScored piirsi mihelle kauniin laukaisukartan. Mieleenpainuva sekin.

BBC:n liveseuranta lienee puolestaan ollut melko automatisoitu, sillä maalin kuvaileminen ”erikoistilannetta seuranneeksi laukaukseksi yli 35 jaardista” on melkoista vähättelyä.

WhoScored.com

@WhoScored
👀 Newport County goalkeeper Tom King opened the scoring in the 12th minute vs Cheltenham this evening

🏹 Here's his shot map...

Merv Payne 💙

@mervpayne
The BBC website's live updates don't really do goalkeeper Tom King justice. "...from more than 35 yards"? He's given Newport the lead from a GOAL KICK!