No nyt on tuikiharvinainen osuma – maalivahti tykitti maalipotkusta maalin (video)

© Kuva: Getty Images

Tavanomaista maalivahdin maalit eivät jalkapallossa ole, mutta onhan niitä nähty. Useimmiten maalivahti maalaa kenties loppuhetkien kulmapotkuista ylös noustuaan ja ampuvatpa jotkut maalivahdit myös rangaistuspotkuja tai jopa vapaapotkuja joukkueilleen. Tyypillisin maalivahdin tekemä maali lienee kuitenkin omaan verkkoon epäonnisesti räpelletty osuma.

Maalipotkuista maalivahdit eivät kuitenkaan järin usein ole tavanneet osua. Tiistai-iltana tällainen ihme kuitenkin nähtiin. Pelattiin Englannin Kakkosliigan ottelua Cheltenham-Newport, kun vierasjoukkueen Tom King, 25, lähetti maalipotkusta pallon toiseen kenttäpäätyyn, ja kaikkien hämmästykseksi pallo pomppasi isäntien maalivahdin Joshua Griffithsin, 19, yli maaliin saakka. Tuulella lienee ollut osuutta asiaan.

Kingin maali vei Newportin 1-0-johtoon 12. peliminuutilla. Ottelu päättyi lopulta 1-1. Newport on Kakkosliigassa toisena, vahvasti taistelussa noususta kolmannelle sarjatasolle.

Tom King pelasi juniori-ikäisenä Portsmouthissa ja Crystal Palacessa, kunnes nousi aikuisten tasolle Millwallissa. Newportia hän on edustanut kesästä 2019 lähtien. King kutsuttiin myös Walesin A-maajoukkueeseen ensi kerran syksyllä 2019, mutta pelaamaan hän ei ole vielä A-maajoukkueessa päässyt.

Kingin maalista revittiin luonnollisesti myös huumoria. WhoScored piirsi mihelle kauniin laukaisukartan. Mieleenpainuva sekin.

BBC:n liveseuranta lienee puolestaan ollut melko automatisoitu, sillä maalin kuvaileminen ”erikoistilannetta seuranneeksi laukaukseksi yli 35 jaardista” on melkoista vähättelyä.


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille