Nuoren suomalaispelaajan lainasopimus brittiseuraan muuttui pysyväksi siirroksi – ”Tuntuu mahtavalta asettua”

© Kuva: Getty Images

Englannin viidennellä sarjatasolla National Leaguessa pelaava Yeovil Town on ilmoittanut tehneensä Suomen entisen poikamaajoukkuepelaajan Alex Bradleyn kanssa pysyvän sopimuksen. Tammikuun lopussa 22 vuotta täyttävän Bradleyn sopimus on 18 kuukauden mittainen ja ulottuu kesään 2022.

Bradley vietti Yeovil Townissa jo syyskauden lainalla kaksi sarjaporrasta ylempänä pelaavasta Lincoln Citystä. Nyt, lainan umpeuduttua, Yeovil Town päätti hankkia Bradleyn pysyvästi riveihinsä.

– Tuntuu mahtavalta tehdä tänne pysyvä sopimus ja vihdoin asettua. Tämä on mahtava seura, jolla on hieno historia ja erittäin hyvä valmennus, joukkue ja fanit. Olen hyvin tyytyväinen, että olen Yeovilin pelaaja, Bradley kommentoi sopimustaan.

– Loppukauden tavoitteeni on pelata niin monta peliä kuin mahdollista parhaiden kykyjeni mukaan ja auttaa joukkuetta saavuttamaan sen, mihin pystymme.

Yeovil Town on 23 joukkueen sarjassa sijalla 19, mutta sarja on erittäin tasainen. Nousukarsintapaikkaan oikeuttavaan kuudenteen sijaan sillä on matkaa vain kuusi pistettä.

Bradley debytoi Yeovilissa marraskuussa, ja on pelannut joukkueessa tällä kaudella neljä sarjaottelua sekä kaksi cup-ottelua. Pelimäärää verotti marraskuussa sattunut loukkaantuminen. Ennen siirtoaan Bradley pelasi syyskuussa Lincolnin paidassa täydet minuutit 2-7-tappioon päättyneessä Liigacupin ottelussa Liverpoolia vastaan.

Yeovil Townissa Bradley on pelannut oikeana laitapuolustajana, mutta uransa aikana pelipaikka on löytynyt usein myös keskikentän pohjalta.

Englannissa syntynyt Bradley on valioliigaseura West Bromwichin akatemian kasvatti, joka siirtyi Lincoln Cityyn vuonna 2019. Lainapestejä Bradleylla on aiemmin ollut myös Harrogate Townissa, Havant & Waterloovillessä ja Burton Albionissa.

Maajoukkuetasolla Bradley on edustanut vain äitinsä kotimaata Suomea. Hän pelasi yhdessä ottelussa vuoden 2018 alle 19-vuotiaiden EM-kotikisoissa. Alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa Bradleya ei ole nähty.


PÄIVÄN VIHJE: LEICESTER – CHELSEA

Onko hyvävireinen kettulauma Chelsealle liikaa?