Glasgow Rangersin ja Huuhkajien entinen maalivahti Antti Niemi seurasi suurella tyytyväisyydessä ex-seuransa esitystä Old Firm -derbyssä lauantai-iltapäivänä.

Rangers voitti verivihollisensa Celticin 1-0 ja karkasi sarjakärjessä miltei tavoittamattomiin (lue lisää). Eroa paikallisvastustajien välillä on jo 19 pistettä – tosin Celticillä on kolme ottelua vähemmän pelattuna.

Tästä huolimatta Niemi näkee, että mestaruus on menossa kaupungin siniselle puolelle ensimmäistä kertaa 10 vuoteen.

– Tämä voitto varmasti tappoi ne Celticin teoreettiset kirihaaveet – jos niitä oli. Kiva nähdä, että Rangers on palaamassa kultakantaan pitkästä aikaa, Niemi arvioi SuomiFutis-sivustolle.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Antti Niemi pelasi urallaan viisi ottelua Rangersille, pitäen kahdesti nollat. Kuva: Getty Images

– Joukkue näyttää hyvin kootulta. Puolustus pitää erinomaisesti. Kertoo paljon Rangersin tämän hetken tasosta, että he ovat pitäneet jo 18 nollapeliä tällä kaudella ja päästäneet koko kaudella vain viisi maalia. Ei siinä ole paljon jossiteltavaa.

– Glen Kamara on murtautunut Rangersin avainpelaajien joukkoon. Viime kaudella hän oli joukkueen runkopelaajia, nyt ehdottomia tähtiä. Kaikissa kauden isoissa otteluissa Kamara on saanut manageri Steven Gerrardilta komennuksen kentälle.

Täydet minuutit lauantaina pelannut Kamara sai 90 prosenttia syötöistään omille Celticiä vastaan. Niemen mielestä suomalaistähden virheettömyys tekee hänestä täydellisen pelaajan Gerrardin sapluunaan.

– Syötöt napsahtavat Huuhkajista tutulla täsmällisyydellä kanssapelaajille ja puolustus hoituu kunnialla. Kamara on jopa tehnyt yhden maalin tällä kaudella, vaikka maaliteko ei kovin tyypillistä hänelle ole, Niemi muistutti.

– Glen on täydellinen timantti tuohon ryhmään. Hän antaa aina kanssapelaajilleen syöttömahdollisuuden ja pystyy säilyttämään tarvittaessa pallonhallinnan joukkueellaan. Ja sellaisia keskikenttäpelaajia tuollaisella taidolla ei kuitenkaan liikaa ole, edes Old Firmissa.

Glen Kamara tasapainottaa Rangersin keskikenttää. Kuva: Getty Images

Niemi harmitteli kuitenkin sitä, ettei väkeä päästetä sisään peleihin, varsinkin kun kyseessä on Old Firmin kaltainen derby. Ottelun merkityksen tiedetään kuitenkin olevan massiivinen.

– Olen aina sanonut, että jos joku jalkapallo-ottelu pitäisi kaikkien jalkapallofanien kerran elämässään nähdä, se on Old Firm. Tietysti tämän kauden Old Firmit ovat vähän erilaisia, koska fanaattiset ja todella äänekkäät kannattajat eivät ole stadionilla, Niemi totesi.

[readmore from=Kamara-Glen]

– Tämä ei tarkoita sitä, etteikö Old Firmin hallitsija – Rangers tällä hetkellä – ole kaupungin kaduilla kovassa asemassa. Yksikään pelaaja ei tuota peliä halua hävitä. Se on enemmän kuin yksittäinen ottelu vaikka siitäkin vain kolme pistettä saa.

– Tällä kertaa tosin nämä kolme pistettä olivat todella isot – se, että ne jäivät Ibroxille tarkoitti sitä, ettei Celtic saanut kiriä päälle. Hyvältä näyttää Rangersin kannalta.

Skotlannin Valioliigaa seurataan V Sportin ja Viaplayn palvelussa. Seuraavan kerran Rangers ja Kamara ovat vauhdissa ensi viikon sunnuntaina, kun vastaan asettuu Aberdeen.