Serbialainen Luka Jovic pelasi Eintracht Frankfurtissa mahtavan kauden 2018-2019. Bundesliigassa Jovic mätti 17 maalia ja Eurooppa-liigassa 14 ottelussa kymmenen osumaa.

Läpimurtokausi toi Jovicille unelmasiirron Real Madridiin muhkealla, peräti 70 miljoonan euron siirtosummalla. Puolentoista kauden aikana Jovicin panos Realissa on kuitenkin jäänyt hyvin vaatimattomaksi. 32 pelatussa ottelussa hän on tehnyt vain kaksi maalia ja syöttänyt kaksi.

Viime kaudella peliminuutteja kertyi yhteensä 806 ja tämän kauden ensipuolikkaalla enää 208. Niinpä Jovic lähetettiin loppukauden ajaksi lainalle vanhaan seuraansa Eintracht Frankfurtiin. Edelliset minuuttinsa Realissa Jovic oli pelannut yli kaksi kuukautta sitten 8. marraskuuta, ja edellisen maalinsa hän oli tehnyt seurajoukkueessa viime helmikuussa.

GOAL

@goal
Real Madrid spent €70 million on Luka Jovic in June 2019 🤑

18 months later, he rejoins Eintracht Frankfurt after just two goals and two assists in 32 appearances 🤦‍♂️

Tänään sunnuntaina oli vuorossa Jovicin ensimmäinen ”kotiinpaluun” jälkeinen ottelu, eikä se olisi voinut juuri paremmin sujua. Eintracht Frankfurt kukisti siinä Bundesliigan sarjajumbo Schalken 3-1, ja Jovic viimeisteli joukkueensa kaksi viimeistä maalia. Niinpä hän teki siis vain 28 minuutissa täyteen saman maalimäärän kuin Real Madridissa yhteensä 32 ottelussa.

23-vuotias Jovic tuli kentälle, kun ottelua oli pelattu 62 minuuttia. Vain yhdeksän minuuttia kentälletulonsa jälkeen Jovic sai maanmieheltään Filip Kosticilta boksiin hyvän korkean roikkukeskityksen ja hän latasi tyylikkäästi ja painokkaasti volleylla pallon maalin kattoon.

B/R Football

@brfootball
Luka Jovic for Real Madrid: 2 goals in 32 games

Luka Jovic on his return for Eintracht Frankfurt: 1 goal in 10 minutes

Infinite Madrid

@InfiniteMadrid
⚽️ Luka Jović scores a beautiful half-volley goal on his return to Eintracht Frankfurt, 10 minutes after coming on! 👏

#SGES04

Eintracht Frankfurt

@eintracht_us
⏰ 72’ — Luka Jovic SLAMS home the cross and restores Eintracht’s lead. What a homecoming!

#SGE | #SGES04 2-1

Schalken hakiessa tasoitusta oli sama kaksikko jälleen asialla, kun pelattiin lisäajan ensimmäistä minuuttia. Kostic syötti Jovicille pystyyn, tämä rynni rangaistusalueella, harhautti Schalke-toppari Ozan Kabakin ja sijoitti palan etualanurkkaan. Paluuottelu ei olisi voinut sujua yhtään komeammin.

Schalken suomalaistoppari Malick Thiaw istui tällä kertaa koko ottelun vaihtopenkillä.

Bundesliga English

@Bundesliga_EN
Luka Jovic crowns his return with his second of the night 👑

(90+1') #SGES04 3-1

RouteOneFootball

@Route1futbol
Luka Jovic 🇷🇸 at Real Madrid:
📅 32 games
⚽ 2 goals

Luka Jovic 🇷🇸 today:
⏱ 28 minutes
⚽ 2 goals

#SGES04 #Rmalive