Serie A:ssa on nähty kauden neljäs valmentajanvaihdos. 18 ottelustaan vain 13 pistettä saanut ja putoamisviivan alla majaileva Torino on erottanut tehtävästään valmentajansa Marco Giampaolon. Torino ilmoitti potkuista maanantai-iltana joukkueen jäätyä 0-0-tasapeliin sarjanousija Spezian kanssa.

Giampaolo palkattiin Torinon valmentajaksi vasta elokuussa, joten hän ehti valmentaa joukkuetta vain viitisen kuukautta. Aiemmin valmentajaa ovat tällä kaudella vaihtaneet Fiorentina, Genoa ja Parma. Myös Genoan ja Parman erotetut valmentajat aloittivat tehtävissään Giampaolon tavoin elokuussa.

53-vuotiaalle Giampaololle potkut olivat jo toiset peräkkäiset kauden ensipuolikkaalla. Viime kaudella hän sai lähtöpassit AC Milanista vain seitsemän ottelun jälkeen.

Torino palkkasi Giampaolon seuraajaksi 47-vuotiaan Davide Nicolan, joka valmensi joulukuusta 2019 viime elokuuhun Genoaa. Nicolan sopimus ulottuu kesään 2022, mutta siinä on tiettyjä urheilulliseen menestykseen sidottuja purkupykäliä mahdollisen aiemman raukeamisen varalta.

Torino Football Club

@TorinoFC_1906
📄 | Il Torino Football Club comunica di aver esonerato Marco Giampaolo dall’incarico di allenatore della Prima Squadra. La Società ringrazia Giampaolo e il suo staff per la professionalità e per l’impegno dimostrati in questi mesi in granata