SJK tiedotti maanantaina vahvistaneensa joukkuettaan englantilaisella keskikenttäpelaajalla Hope Akpanilla. 29-vuotiaan Akpanin sopimus on yksivuotinen.

Akpan on valioliigaseura Evertonin kasvatti, joka pelasi viimeksi kaudella 2019-2020 Englannin neljännellä sarjatasolla pelanneessa Bradford Cityssä. Hän on pelannut aiemmin myös muun muassa Readingin ja Blackburnin joukkueissa.

Tilillä on kaikkiaan 137 ottelua Englannin Mestaruussarjassa ja yhdeksän ottelua Valioliigassa. Valioliigassa Akpan syötti neljä maalia. Valioliigapelit ovat kaudelta 2012-2013 Readingin joukkueesta. Otteluita olisi ilman loukkaantumista voinut kertyä kenties enemmänkin.

– Aloitimme keskustelut (SJK:n kanssa) jo syksyllä, kun Suomessa kausi oli loppumassa. Meillä oli silloin vielä kausi täydessä vauhdissa Englannissa ja pelasin siellä joka viikko. Mutta koin, että tämä on minulle ja perheelleni uusi mielenkiintoinen haaste; muuttaa täysin uuteen maahan ja pelata uudessa sarjassa. Se antaa minulle aivan uudenlaista energiaa ja intoa, Akpan kertoo SJK:n tiedotteessa.

SJK Seinäjoki

@SJK_Seinajoki
Welcome Hope Akpan!

🗣️ "Tämä on minulle ja perheelleni uusi mielenkiintoinen haaste; muuttaa täysin uuteen maahan ja pelata uudessa sarjassa", sanoo mm. Valioliigassa ja Championshipissa pelannut englantilainen.

Lue lisää:
👉sjk.fi/uutiset/hope-a…

#SJKfi #Veikkausliiga

– Haluan pelata hyvää jalkapalloa pääsarjajoukkueessa, ja SJK:n kanssa tämä toteutuu. Olen myös jutellut paljon päävalmentajan kanssa seuran tavoitteista sekä pelitavasta, ja uskon, että tämä on oikea askel urallani.

– Täällä meillä on mahdollisuus voittaa jotain yhdessä ja päästä kenties pelaamaan Euroopassa. Olen todella iloinen ja innoissani tästä siirrosta.

SJK jakaa saman innon saatuaan kokeneen vahvistuksen keskikentälleen.

– Kaikissa keskusteluissa Hopen kanssa on tullut esille, että hän oli erittäin motivoitunut tulemaan Suomeen. Siksi uskonkin Hopen olevan meille oikeanlainen pelaaja keskikentälle, valmentaja Jani Honkavaara kommentoi.

[readmore from=SJK]

– Hän on fyysisesti vahva ja juoksuvoimainen sekä erittäin hyvä joukkuepelaaja. Hänen roolinsa aikaisemmissa joukkueissa on ollut puolustava keskikenttä, mutta uskon hänen pystyvän pelaamaan myös box-to-box -roolissa. On hienoa nähdä hänet tositoimissa pitkän karanteeniajan jälkeen.

Liverpoolissa syntynyt Akpan on pelannut myös neljä ottelua Nigerian A-maajoukkueessa vuonna 2014. Akpanin vanhemmat ovat kotoisin Nigeriasta.