Veikkausliigahyökkääjän siirto ulkomaille kariutui – teki jatkosopimuksen Hakaan

© Kuva: Juha Tamminen

FC Haka on tiedottanut torstaisessa etälehdistötilaisuudessaan tehneensä kaksivuotisen jatkosopimuksen Salomo Ojalan kanssa. Ojalan jatko tuli hieman yllättäen, sillä hän näytti jo olevan matkalla jatkamaan uraansa ulkomailla.

Ojala harjoitteli jo parin viikon ajan Pohjois-Irlannin pääsarjaa johtavan ja eurokentiltä tutun Linfieldin kanssa, kunnes alkoi näyttää siltä, että sopimusasioiden ratkeaminen venyy tarpeettoman pitkälle. Niinpä hän päätti omasta aloitteestaan palata Suomeen ja tuttuun seuraan.

Hakan joukkueenrakennus on valmentaja Teemu Tainion mukaan erittäin hyvällä mallilla. Vahvistusta haetaan vielä ainakin keskikentälle.

Eero Markkasen siirryttyä Pohjois-Amerikkaan löytyy joukkueen hyökkäysosaltolta nyt viime kausilta tuttu Salomo Ojala sekä Kakkosen HJS:stä seuraan siirtynyt Ilves-kasvatti Jesse Huhtala.

23-vuotias Salomo Ojala teki viime kaudella, debyyttikaudellaan Veikkausliigassa, 21 ottelussa kuusi maalia. Kaudella 2019 hän voitti Ykkösen maalikuninkuuden Hakan noustessa sarjan voittajana Veikkausliigaan.