Wayne Rooney lopettaa pelaajauransa ja ryhtyy kokoaikaiseksi manageriksi

© Kuva: Getty Images

Englannin maajoukkueen ja Manchester Unitedin kaikkien aikojen maalintekijä Wayne Rooney lopettaa pelaajauransa ja ryhtyy Derbyn kokoaikaiseksi manageriksi.

Rooney, 35, siirtyi Derbyyn vuosi sitten pelaaja-valmentajaksi, mutta viime marraskuussa hän ja muut apuvalmentajat ottivat väliaikaisen vetovastuun joukkueesta, kun manageri Phillip Cocu jätti seuran heikon alkukauden jälkeen. Aiemmin tässä kuussa Rooney nousi väliaikaisvalmentajien keulahahmoksi ja nyt hän ottaa managerin roolin virallisesti itselleen kahden ja puolen vuoden sopimuksella.

Viime kaudella Derby tuli Englannin Mestaruussarjassa kymmenenneksi, mutta parhaillaan joukkue on putoamisviivan alapuolella, kun noin puolet kaudesta on pelattu. Derby on viimeksi pelannut Valioliigassa kaudella 2007-08.

Lähes 20 vuotta kestäneellä ammattilaisurallaan Rooney edusti yllä mainittujen joukkueiden lisäksi kasvattajaseuraansa Evertonia sekä yhdysvaltalaista D.C. Unitedia.

– Kun tulin takaisin Isoon-Britanniaan [D.C. Unitedista], olin täysin ällikällä lyöty siitä, miten paljon potentiaalia Derbyssa on. Stadion, harjoituskenttä, pelaajien taso ja läpimurtoaan tekevät nuoret pelaajat, sekä tietysti kannattajakunta, joka on pysynyt uskollisen ja tukenut meitä, luetteli Rooney Derbyn sivuilla.

– Vaikka sain muitakin tarjouksia, tiesin vaistomaisesti, että Derby on oikea paikka minulle.

– On todella suuri kunnia saada mahdollisuus seurata Brian Cloughin, Jim Smithin, Frank Lampardin ja Phillip Cocun kaltaisten nimien perässä. Voin luvata kaikille tässä seurassa ja kannattajillemme, että en aio valmennusryhmäni kanssa jättää kiveäkään kääntämättä saavuttaaksemme sen potentiaalin, jonka olen tässä historiallisessa jalkapalloseurassa vuoden aikana nähnyt.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.