Helmarit ottaa perjantai-iltana mittaa Portugalista Töölössä. Ottelu potkaistaan käyntiin klo 18.15.

Ennen perjantain ottelua Helmarit ja Portugali ovat tasapisteissä lohkon kärjessä. Helmarit on kärkisijalla paremman maalieron vuoksi.

Illan ottelun voittaja varmistaa EM-lopputurnauspaikan ja karsintalohkovoiton.

Jos ottelu päättyy tasapeliin, ratkeaa kisapaikan ja lohkovoiton kohtalo karsintojen päätöskierroksella ensi viikolla. Jos Helmarit nappaa perjantai-iltana tasapelipisteen ja voittaa päätöskierroksella Kyproksen, on kisapaikka varma.

Helsingin kylmät olosuhteet aiheuttavat Portugalille pienoisia ongelmia. Ottelu pelataan alustavasti noin seitsemän asteen pakkasessa.

Portugalin A-maajoukkueen pitkäaikainen avainpelaaja Dolores Silva tiedostaa olosuhteiden haasteellisuuden.

– Pakkasessa pelaaminen aiheuttaa meille vaikeuksia. Meidän on luotettava identiteettiimme ja joukkueeseemme, jotta voimme sopeutua olosuhteisiin. Saksan-vuosinani totuin pelaamaan pakkasessa ja lumessa. Aluksi se tuntuu oudolta, mutta siihen voi tottua ja se on paljon kiinni henkisestä valmistautumisesta, Silva totesi lehdistölle.

Portugalin kapteeni Cláudia Neto myöntää, ettei pakkasasteilla pelaaminen ole jokapäiväistä vierasjoukkueelle.

– Sääolosuhteet on huomioitava, koska emme ole tottuneet pelaamaan näin kylmässä säässä, mutta valmistaudumme siihen parhaamme mukaan. Meidän on ylitettävä kaikki esteet, Neto summasi.

Portugalin päävalmentaja Francisco Neto odottaa tasaista ottelua.

– On mahdotonta sanoa, kumpi olisi suosikki. Portugalin ja Suomen väliset ottelut ovat olleet hyvin tasaisia. Sanoisin, että tämä on ihan 50/50. Tämä ottelu ratkeaa pieniin yksityiskohtiin. Suomi on joukkue, joka ei anna koskaan periksi, Neto tiesi.

Lähde: A Bola