Barcelonan entinen puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu kiistää osallisuutensa Lionel Messin sopimusvuotoon.

Espanjalaislehti El Mundo julkaisi viime viikonloppuna diilin, jonka argentiinalaistähti solmi Barcelonan kanssa vuonna 2017. Sopimuksesta paljastui, että Messille, 33, maksetaan neljän vuoden aikana 555 237 619 euroa, mikäli kaikki sopimukseen liittyvät ehdot täyttyvät.

Kyseinen sopimus on päättymässä ensi kesänä. Jos Messi ei tee uutta diiliä Barcelonan kanssa, argentiinalaiskapteeni on vapaa jättämään seuran tämän kauden jälkeen ilman siirtokorvausta. Messi olisi halunnut lähteä Barcelonasta jo viime kesänä, mutta katalonialaisjätin silloinen, Bartomeun johtama hallitus torppasi hänen aikeensa.

Barcelona julkaisi pian El Mundon uutisen jälkeen tiedotteen, jossa se ”kategorisesti kiisti vastuun asiakirjan julkaisemisesta” ja kertoi ryhtyvänsä oikeustoimiin lehteä vastaan. El Mundo on ilmoittanut, että se ei tule koskaan paljastamaan tietolähteensä henkilöllisyyttä.

Bartomeu ja hänen hallituksensa erosivat Barcelonasta viime lokakuussa myrskyisän aikakauden jälkeen. Myös Messi kritisoi Bartomeun aikaista seurajohtoa ja ilmaisi julkisesti tyytymättömyytensä sitä kohtaan myös viime kesän siirtosaagan jälkeen.

Entinen seurapomo sanoo kuitenkin, että hän ei liity millään tavalla tuoreimpaan yllätyskäänteeseen.

– Se on täysin virheellinen väite. Tämä on todella vakava ongelma, koska ammattilaissopimuksen vuotaminen medialle on täysin laitonta, kommentoi Bartomeu TV3:lle ESPN:n mukaan.

– Syytöksiä on helppo tehdä, mutta tämä ei ole vitsi ja tämä tulee päätymään oikeuteen. Messi ansaitsee kaiken, mitä hän tienaa, oli kyse sitten ammattimaisista tai kaupallisista syistä. Barcelona olisi täysin kyvykäs maksamaan nuo summat ilman [korona]pandemiaa.

Sopimusvuoto sattui siinä mielessä arkaan paikkaan, että Barcelonan tiedetään olevan satojen miljoonien eurojen veloissa. Cadena SER:n talousjohtaja Javier Ruiz kertoi viime viikolla El Largueron haastattelussa, että Barcelonalla on lyhytaikaista velkaa 731 miljoonaa euroa ja pitkäaikaista velkaa 443 miljoonaa euroa. Varoja seurolla kerrotaan olevan 162 miljoonaa euroa. Saldo jää siis yli miljardin pakkaselle.

Messin tähtitieteellinen sopimus on luonnollisesti suuri kuluerä Barcelonalla, mutta seuran puheenjohtajavaalien voittajasuosikki Joan Laporta muistutti sopimusvuodon jälkimainingeissa, että argentiinalaistähti on valtavan arvokas Barcelonalle myös kentän ulkopuolella.

– Barcelonan vaikea tilanne ei johdu Messin sopimuksesta. Messi tuottaa enemmän kuin tienaa. Olemme tutkineet asiaa ja Messi tuottaa noin kolmanneksen Barcelonan tuloista, Laporta sanoi Marcan mukaan.

LUE MYÖS: