Helmarien upeat EM-karsinnat saivat kruununsa viime perjantaina, kun 1-0-kotivoitto Portugalista sinetöi Suomen paikan kesälle 2022 siirretyssä lopputurnauksessa. Se merkitsi Suomelle myös viidettä nollapeliä seitsemässä karsintaottelussa.

Henkilökohtaisella tasolla kausi ei ole kuitenkaan ollut helppo muun muassa Saksan Bundesliigan kahdesti voittaneelle ja neljä kertaa Suomen vuoden naisjalkapalloilijaksi valitulle Tinja-Riikka Korpelalle. 22-vuotias Sandy MacIver on pelannut valtaosan Korpelan seurajoukkueen Evertonin otteluista, ja Korpela on päässyt tolppien väliin vain kahdessa cup-ottelussa sekä viimeisissä kahdessa sarjapelissä.

Molempien sopimus päättyy tämän kauden loppuun, eikä Korpela ole vielä varma, missä pelaa ensi kauden.

– Se on totta kai iso kysymys tässä keväällä. Everton kovasti toivoo, että sinne jään, ja itsekin olen siellä hyvin viihtynyt. Periaatteessa kaikki on hyvin, mutta totta kai minun tarvitsee pelata ensi kaudella, Korpela myönsi puhelimitse SuomiFutiksen haastattelussa.

– Se on iso kysymys, mitä pitää miettiä. Pari viimeistä peliä ennen tätä maajoukkueleiriä sain pelata, mutta täytyy nyt katsoa, miten kevät menee, minkä verran saan pelejä ja mikä Evertonin ensi kauden suunnitelma on. Se selviää toivottavasti piakkoin.

Kilpailutilanteen nuoren lupauksen Sandy MacIverin kanssa Korpela ymmärtää hyvin, vaikka harmitteleekin pitkään kestänyttä pelaamattomuuttaan.

– Sandy on noussut nyt Englannin maajoukkueen mukaan. Hän on hyvä, lupaava maalivahti ja selkeästi seuran ”long-term investment” niin sanotusti. Häneen on päätetty panostaa, ja totta kai nuori maalivahti tarvitseekin peliaikaa. Kokemus on niin tärkeää.

– Tuntuu, että olenkin jäänyt vähän jumiin, sillä koko ajan saan itse hyvää palautetta treenaamisesta. Tiedän, että treenit kulkee hyvin ja kroppa toimii. Kaikki tuntuu hyvältä, joten totta kai on turhauttavaa, etten ole päässyt pelaamaan.

– Tiedän omat taitoni ja sen, että minulle on varmasti käyttöä hyvässä joukkueessa. Jos ei Evertonissa, niin sitten jossain muualla. Sitä pitää puntaroida kevään aikana.

Tilanteen armottomuutta Korpelan kannalta kuvastaa hyvin se, että Evertonin valmentaja Willie Kirk hehkutti MacIveria seuran kotisivuilla tammikuun alussa tulevaksi maailman parhaaksi maalivahdiksi.

– Sandylla on kaikki modernin maalivahdin avut. Luulen, että hänestä voi tulla maailman paras maalivahti. En väitä, että hän olisi vielä, mutta hän voi olla sitä joskus, Kirk ylisti.

– On mahtavaa nähdä hänen kehittymistään. Olemme luottaneet häneen ja antaneet hänelle näyttämön, jolla esiintyä. Hän on tarttunut tilaisuuteen kaksin käsin. Jos hän tekee nöyrästi töitä ja oikeita uravalintoja, hänestä voi tulla maailman paras.

[readmore from=Korpela-Tinja-Riikka]

Vaikka peliminuutit ovatkin olleet tällä kaudella vähissä, ei se ole Korpelan otteissa Helmarien maalilla näkynyt. Etenkin Skotlanti-peleissä kapteeni otti Suomen kannalta monta tärkeää torjuntaa.

– Ei pelituntuman puute ole tuntunut eikä näkynyt mitenkään. Hyviä, laadukkaita treenejä olen Evertonissa saanut jokaikinen päivä. Harjoituksissa pelataan kuitenkin 11v11-pelejä, joten näihin maaotteluihin pelaamattomuus ei ole vaikuttanut, Korpela toteaa.