Helmarien 26-vuotias puolustaja Emma Koivisto sai tällä viikolla siirron Englantiin, Naisten Superliigan Brightoniin. Koivisto debytoi uudessa joukkueessaan sunnuntaina, ja teki sen heti riemukkaissa merkeissä, sillä Brighton päätti Chelsean 33 ottelua pitkän tappiottoman putken haettuaan Lontoosta 2-1-voiton. Koivisto pelasi saman tien täydet 90 peliminuuttia.

Chelsea siirtyi ottelussa johtoon jo 5. minuutilla Sam Kerrin puskumaalilla, mutta vieraat tasoittivat vain kolme minuuttia myöhemmin. Nyt pallon pukkasi maaliin Aileen Whelan. Ottelu ratkesi 78. minuutilla, kun Megan Connolly teki kulmapotkusta vieraille 2-1-voittomaalin.

Brightonille voitto oli vasta kolmas kauden 14 ottelusta. Joukkue nousi 12 joukkueen sarjassa kahdeksanneksi. Chelsea puolestaan jatkaa Superliigan kärjessä, mutta koki siis ensimmäisen tappionsa pitkään, pitkään aikaan.

Brightonin toinen suomalaispelaaja Nora Heroum seurasi koko ottelun vaihtopenkiltä.

LO Monaghan

@LO_Monaghan
Huge upset by @OfficialBHAFC to beat @ChelseaFCW 2-1. Big congrats to @MeganConnolly4 for her corner kick goal late in the match. Also, as always, awesome to see @emma_koivisto's work ethic all over the pitch! What a game!