Perjantaina paikkansa kesän 2022 EM-turnauksessa varmistanut Suomen naisten A-maajoukkue päätti karsinnat tiistaina upeasti, kun lohkojumbo Kypros kaatui vieraskentällä maalein 5-0 (lue raportti). Maalitilastoon sai nimensä viisi eri Helmarien pelaajaa.

Reilun puolen tunnin kohdalla syntynyt 4-0-maali oli Eskilstunan 23-vuotiaan hyökkääjän Kaisa Collinin työnäyte. Collin puski Adelina Engmanin erinomaisen keskityspallon voimalla verkkoon, ja esitti sen jälkeen hyvin hämmentävän tuuletuksen, jossa heittäytyi mahalleen jokseenkin shefkikuqimaisesti. Maalin ja tuuletuksen voi katsoa allaolevasta klipistä tai Ylen Instagram-tililtä täältä.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Yle Urheilu (@yleurheilu)

Collinilla oli tuuletukseensa myös mielenkiintoinen selitys. Sen taustalla vaikutti Helmarien lääkäri Pippa Laukka, joka sai maalijuhlinnassa omat terveisensä.

– Voin kertoa, että meidän lääkäri Pippa Laukka tykkää tehdä show’ta. Hän tuli meidän pelaajien tanssirinkiin ja yritti tehdä matotanssiliikkeen, joka on Amanda Rantasen vahvuus.

– Pippa ei ole enää niin nuori kuin Amanda, joten Pippa lävähti mahalleen suht korkeelta. Se oli Pipalle omistettu tuuletus, Collin naurahti.

Collinin tuuletus näkyy myös allaolevan kuvakollaasin vasemmassa alareunassa.

Haastatteluun päätyi ottelun jälkeen myös koko EM-karsintojen maalitilaston kakkonen, kaikkiaan kymmenen maalia karsintaurakan aikana tehnyt Linda Sällström. Vaikka Paris FC:n hyökkääjän osumat olivat Suomelle elintärkeitä, kiitteli Sällström onnistuneista karsinnoista etenkin Helmarien erittäin hyvin pitänyttä puolustusta.

– Tämä meni just niin kuin pitikin. Uskon, että ratkaiseva tekijä on ollut meidän tosi vahva puolustuspelaaminen. Päästimme koko karsinnoissa vain kaksi maalia, joista toinen oli oma maali ja toinen syntyi pilkusta, Sällström muistutti.

– Todella tärkeää on ollut myös meidän ihan huikea yhteishenki. Olen erittäin tyytyväinen siihen, miten olemme pelanneet joukkueena, ja miten emme ole missään vaiheessa antaneet tippaakaan periksi. Olemme pelanneet täysillä viimeiseen sekuntiin asti ja ratkaisseet pelejäkin yliajalla.