Huuhkajien Anssi Jaakkola saa managerikseen mielenkiintoisen hahmon – tituleerattu usein yhdeksi Valioliiga-historian törkeimmistä pelaajista

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien maalivahtirinkiin lukeutuva Bristol Roversin Anssi Jaakkola saa tunnetun ex-pelaajan uudeksi managerikseen. Englannin kolmanneksi korkeimmalla sarjaportaalla pelaava seura tiedotti maanantaina, että se on pestannut Joey Bartonin uudeksi käskyttäjäkseen.

Englannin A-maajoukkueessakin kertaalleen esiintynyt Barton, 38, tuli peliurallaan taitojensa lisäksi tunnetuksi lukuisista tempauksista, jotka saattoivat hänet negatiiviseen valoon. Esimerkiksi Manchester Cityssä viettäminään vuosina hän tumppasi kerran tupakan akatemiapelaaja James Tandyn silmään ja pahoinpiteli joukkuekaverinsa Ousmane Dabon kaksikon tapellessa harjoituskentällä.

Bartonin räiskyvä luonne näkyi myös hänen pelityylissään. Urallaan Barton keräsi peräti 114 keltaista korttia ja ajettiin punaisella kentältä yhdeksän kertaa. Ulosajoista viisi tuli suoralla punaisella.

Muun muassa Bleacher Report, FourFourTwo ja The Sun ovat nostaneet Bartonin kärkikymmenikköönsä listatessaan Valioliigan kaikkien aikojen ”likaisimpia” pelaajia.

Valmentajana Barton on ehtinyt peliuransa jälkeen luotsata vain Fleetwood Townia, joka pelaa Bristol Roversin kanssa samalla sarjaportaalla. Hän ei säästynyt kohuilta myöskään edellisessä pestissään, sillä toissa vuonna Bartonin epäiltiin tönäisseen vastustajan manageria siten, että tältä hajosi hammas. Tapauksen käsittely oikeudessa jatkuu ensi kesänä. Barton sai lähteä Fleetwood Townista viime kuun alussa joukkueen kiikkuessa putoamisviivan välittömässä läheisyydessä.

Bristol Roversin tilanne ei ole juuri parempi, sillä joukkue on Ykkösliigassa tällä hetkellä 19:nä, kahden pisteen päässä putoamisviivasta. Toista kauttaan seurassa viettävä Jaakkola, 33, on pelannut kuluvalla sesongilla 17 ottelua, mutta hän on ollut sivussa tositoimista joulukuusta asti akillesvamman takia.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.