Uruguaylainen Luis Suárez tunnetaan yhtenä aikakautemme parhaista maalintekijöistä globaalisti, ja johtaahan ”El Pistolero” nytkin La Ligan maalitilastoa. Suárez ei kuitenkaan ole ainoastaan armoitettu maalipyssy, vaan parikin erillistä puremistapausta on tuonut hänelle myös kyseenalaisempaa mainetta. Ylivoimaisesti kuuluisimpana näistä tietysti vuoden 2014 MM-kisojen tapaus, kun Suárez puraisi Italian Giorgio Chielliniä olkapäähän.

Intian Superliigassa nähtiin lauantaina Suárezin puremisen mieleen palauttanut tilanne. Pelattiin Chennaiyin ja FC Goan välistä sarjaottelua, kun lisäajan kuudennella minuutilla Goan kapteenin Edu Bedian pinna paloi. Espanjalainen hyppäsi ilmakaksinkamppailuun Chennaiyinin puolustajan Deepak Tangrin kanssa, ja kun Tangri putosi hänen päälleen, Bedia puraisi Tangria pelipaidan alta paljastuneeseen kylkeen. Tangri jäi kieriskelemään tuskissaan, ja Bedialle nousi tilanteesta varoitus.

Vaikka tilanteesta tallentui hyvälaatuinen video, kiisti Edu Bedia omassa Instagram-postauksessaan purreensa vastustajaa.

– Kova peli tänään. Meidän täytyy jatkaa taistelua yltääksemme tavoitteisiimme, Bedua aloitti viestinsä.

– Haluan tehdä selväksi, että vaikka TV:ssä näytti siltä, että purin vastustajaa, kyseessä oli vain pieni taistelu ja kiukun ele, eikä ikinä puraisu. Ehkä kuvat maalaavat asioista sellaisen kuvan, mutta Deepak Tangri tietää, mitä todella tapahtui.

gaurarmy

@gaurarmy
Edu Bedia’s statement on the incident with Tangri.

@edubedia @FCGoaOfficial

Edu Bediaa saattaa odottaa pitkä pelikielto, sillä Chennaiyinin joukkue on valittanut tapauksesta sarjalle. Jopa loppukauden pelikieltoa pidetään mahdollisena. Samaa toivoo myös 37-vuotias muun muassa Leicesteristä ja Kanadan maajoukkueesta tuttu Iain Hume, joka pelasi Intian Superliigassa viidellä kaudella vuosina 2014-2019, useissa eri seuroissa.

– Tiedän, kuinka hyvä pelaaja hän on ollut, ja kuinka keskeisen tärkeä hän on Goan pelitavalle. Mutta jos hän pelaa vielä tällä kaudella, jotain on tehty väärin. Vastustajaa ei saa purra, Hume kommentoi suoraan.

Sevens Football

@sevensftbl
[🌕] FC Goa skipper Edu Bedia could miss the rest of the season after video footage emerged of him 'biting' CFC midfielder Tangri in the dying moments of the match.

Chennaiyin FC have complained about FC Goa captain Edu Bedia to the AIFF and provided evidence. 🚨🔴 @CNNnews18

Sevens Football

@sevensftbl
Indian Super League legend Iain Hume on Edu Bedia biting incident. 😬⛔️

Videon puremistapauksesta voi katsoa allaolevasta klipistä tai tämän linkin takaa. Tilanne on nähtävissä Intian Superliigan julkaisemassa ottelukoosteessa ajassa 10:16 alkaen. Ottelu päättyi 2-2-tasanumeroihin Ishan Panditan tehtyä Goalle tasoitusmaalin lisäajan toisella minuutilla.

31-vuotias Edu Bedia pelaa Goa FC:ssä ja Intiassa nyt neljättä kauttaan. Hän on pelannut aiemmin urallaan myös yhden kauden FC Barcelonan reservijoukkueessa sekä muun muassa 34 ottelua Racing Santanderin paidassa La Ligaa. Tämän jutun kuvituskuvassa Edu Bedia on vuonna 2014 saksalaisen 1860 Münchenin paidassa.