LeBron James vastasi Zlatan Ibrahimovićin kritiikkiin: ”Ei kannata lähteä minun perääni, koska minä teen kotiläksyni”

© Kuva: Getty Images

NBA-tähti LeBron James on vastannut AC Milanin Zlatan Ibrahimovićille, jonka mukaan hänen pitäisi jättää politiikka sikseen ja keskittyä urheiluun.

James, 36, on urallaan käyttänyt mainettaan ja alustaansa tuodakseen esiin yhteiskunnallisia asioita ja epäkohtia urheilun ulkopuolelta, esimerkiksi viime vuonna Black Lives Matter -liikkeen yhteydessä.

Ibrahimović, 39, sanoi Discovery+:n haastattelussa, että arvostaa Jamesia urheilijana, mutta hänestä koristähden pitäisi pysytellä hiljaa muista asioista.

– Se, mitä hän tekee, on ilmiömäistä, mutta en pidä siitä, kun tietyssä asemassa olevat ihmiset puhuvat politiikasta.

– Tee sitä, missä olet hyvä. Pelaan jalkapalloa, koska olen siinä paras. Jos olisin poliitikko, olisin mennyt politiikkaan.

– Tämä on virhe, jonka kuuluisat ihmiset tekevät. Mielestäni on parempi pysyä erossa näistä asioista ja tehdä sitä, mitä osaa.

Ibrahimovićin kommentit kantautuivat nopeasti Jamesin korviin, ja hän vastasi ruotsalaistähdelle sanomalla, ettei ikinä aio olla hiljaa vääryyttä nähdessään.

– Minä saarnaan yhdenvertaisuudesta, sosiaalisesta epäoikeudemukaisuudesta, rasismista, systemaattisesta äänestäjien tukahduttamisesta, asioista, joita yhteisössämme on meneillään, sanoi James Goalin mukaan.

– Olen nähnyt, millaisia asioita on meneillään. Minulla on koulussani yli 300 lapsen ryhmä, joka käy läpi samoja asioita, ja he tarvitsevat äänen. Minä olen heidän äänensä ja käytän alustaani tuodakseni esiin meneillään olevia asioita, en pelkästään omasta yhteisöstäni, vaan ympäri tätä maata ja maailmaa.

– En missään nimessä aio ikinä pitäytyä vain urheilussa, koska tiedän, kuinka voimakas ääneni on tämän alustan myötä.

James muistutti, että myös Ibrahimović on ottanut aiemmin esimerkiksi rasismin puheeksi. Vuonna 2018 Ibrahimović syytti ruotsalaismediaa pinnan alla piilevästä rasismista ja sanoi, että häntä puolustettaisiin enemmän, jos hänen sukunimensä olisi ”Andersson tai Svensson”.

– Se on hauskaa, että hän sanoi niin, koska uskoakseni hän on se sama kaveri, joka puhui vuonna 2018 samoista asioista. Koska hänellä ei ollut jotain tiettyä sukunimeä, hänestä tuntui, että hän koki kentällä rasismia, eikö niin?

– Hän sanoi niin, eikö sanonutkin? Kyllä, niin minä ajattelinkin. Ei kannata lähteä minun perääni, koska minä teen kotiläksyni.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.