Valioliiga
Liverpool – Everton
Lauantai 20.02. klo 19:30

Liverpool ja Evertonin Friendy derby on yksi Englannin ikonisimpia paikallispelejä. Derby on ollut jokavuotista huvia kaudesta 1962-63 lähtien. Tämänhetkinen tilanne sarjataulukossa on välillä tiukka, sillä joukkueet ovat taulukossa peräkkäin kolmen pisteen erolla. Molemmilla on menossa heikko jakso Valioliigassa, mutta Liverpool helpotti tuskaansa viikolla Mestarien liigassa.

Liverpool on ollut haavoittuvainen erityisesti Anfieldilla, mikä on sangen yllättävää viime vuosien kotimenestyksen jälkeen. Loukkaantumiset tekevät Jürgen Kloppin elämän sangen vaikeaksi, sillä keskuspuolustuksen kokoon kursiminen vaatii sangen suurta luovuutta. Viikolla RB Leipzig ei osunut Poolia vastaan tolppaa lähemmäksi ja toisella jaksolla Liverpool käytti vastustajan virheet hyväkseen. Poolilla on vastustajaan nähden päivän lepoetu, jota kotimatka tosin lyhentää.

Everton ei odotettavasti voinut Manchester Citylle viikko-ottelussa mitään. Ennen derbyä on Evertonin leiristä tihkunut tietoja, että Dominic Calvert-Levin sekä Allan olisivat jälleen pelikunnossa. Varmoja poissaolijoita olisi siis enää Yerry Mina ja Jean-Philippe Gbamin. Everton ei ole voittanut Liverpoolin derbyä miesmuistiin ja Anfieldilta on viimeksi haettu täydet pisteet 90-luvulla.

Lyö vetoa ottelusta:

Vetojen suhteen Merseysiden derbyssä kiinnostaa runsasmaalisuus. Molemmilla joukkueilla on tulivoimaa, mutta puolustukset ovat paikoitellen olleet helisemässä. Kolmella maalilla panos palautuu, mutta sitä useampi maali tuplaa panoksen: Ottelussa yli 3 maalia.

LYÖ VETO @BET 365