Pitkäaikaisesta Bayern Münchenin huippupuolustajasta Georgian uusi maajoukkuevalmentaja

© Kuva: Getty Images

Bayern Münchenin pitkäaikainen luottopuolustaja Willy Sagnol on nimetty Georgian A-maajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi. 43-vuotias Sagnol seuraa tehtävässä slovakialaista Vladimir Weissia, joka valmensi Georgiaa vuosina 2016-2020.

– Vastuuhenkilöiden kanssa käymäni keskustelujen sisältö sekä joukkueen potentiaali vakuuttivat minut siitä, että tämä haaste kannattaa ottaa vastaan, Sagnol kommentoi pestiään.

Oikeana laitapuolustaja pelannut Willy Sagnol pelasi Bayern Münchenissä yhdeksän kautta vuosina 2000-2009 ja voitti seurassa viisi kertaa Bundesliigan ja kaudella 2000-2001 Mestarien liigan. Hän lopetti uransa sitkeiden akillesjännevammojen vuoksi jo keväällä 2009 ollessaan 31-vuotias. Ennen Bayerniin siirtymistään Sagnol edusti vain kahta seuraa, kasvattajaseuraansa Saint-Étienneä ja AS Monacoa.

Ranskan A-maajoukkueessa Sagnol pelasi vuosina 2000-2008 yhteensä 58 ottelua. Ensimmäiset vuodet hän oli lähinnä Lilian Thuramin varamies, mutta viimeisinä vuosina vastuu lisääntyi selvästi. Finaalitappioon päättyneissä vuoden 2006 MM-kisoissa Sagnol pelasi Ranskan avauskokoonpanossa kaikissa seitsemässä ottelussa.

Valmentajana Sagnolilla ei vielä kovin runsaasti kokemusta ole. Hän valmensi vuosina 2013-2014 Ranskan alle 21-vuotiaiden maajoukkuetta ja vuosina 2014-2016 Bordeaux’ta.

Kesäkuussa 2017 Carlo Ancelotti otti Sagnolin kakkosvalmentajakseen Bayern Müncheniin. Bayernissa ehti vierähtää kuitenkin vain vajaat neljä kuukautta ennen kuin Ancelotti vaihtui Jupp Heynckesiin. Ennen Heynckesin nimitystä Sagnol valmensi päävalmentajana Bayernia yhden ottelun ajan, mutta uudessa valmennustiimissä hänelle ei löytynyt roolia.

Georgia pelaa tämän vuoden MM-karsinnoissa samassa lohkossa Espanjan, Kreikan, Ruotsin ja Kosovon kanssa. Georgian osalta karsinnat alkavat vierasottelulla Ruotsissa 25. maaliskuuta.

Lähde: Transfermarkt