Rangersin ylivoima sarjakärjessä oli liikaa – Celticin valmentaja jätti paikkansa

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien Glen Kamaran edustama Rangers on marssimassa suvereeniin näytöstyyliin Skotlannin Valioliigan mestariksi. Steven Gerrardin valmentama joukkue ei ole hävinnyt 30 sarjaottelustaan ainuttakaan, ja johtaa sarjaa 18 pisteen erolla ennen lähintä uhkaajaansa Celticiä. Jos ei romahdusta tapahdu loppukaudenkaan aikana, palaa Rangers mestaruuskantaan kymmenen vuoden tauon jälkeen – ja nostelee ylipäätään mitään merkittävää pokaalia ensi kerran vuosikymmeneen.

Kilvoittelu Skotlannin mahtiseurojen välillä on tällä kaudella ollut epätasaista, sillä Rangersin jyrätessä sarjakärjessä on Celtic ollut vain varjo parhaastaan. Siinä, missä Rangers on voittanut 26 peliä 30:stä komealla maalierolla 73-9, on Celticillä voittoja samasta määrästä otteluita vain 19. Sunnuntaina Rangers kellisti sarjan keskikastin Dundee Unitedin selvänumeroisesti 4-1, ja Celtic taipui silloiselle sarjajumbolle Ross Countylle 0-1.

Se oli Celticille ja sen valmentajalle Neil Lennonille liikaa. Celtic tiedotti keskiviikkoaamuna kotisivuillaan, että vuodesta 2019 lähtien (ja myös vuosina 2010-2014) valmentanut Lennon on eronnut tehtävästään.

Lennon on ollut Celticissä paitsi menestyksekäs valmentaja, niin myös luotettava pelaaja. 49-vuotias pohjoisirlantilainen on voittanut Celticissä viisi mestaruutta sekä pelaajana että valmentajana. Edessä häämöttävä yhdeksän vuoden mestaruusputken katkeaminen ja vaisut tulokset johtivat kuitenkin eroanomuksen jättämiseen. Celticin väliaikaiseksi valmentajaksi nostettiin Lennonin apulaisvalmentaja John Kennedy.

– Meillä on ollut vaikea kausi monista syistä johtuen ja on tietysti turhauttavaa, ettemme ole yltäneet aiemmalle tasollemme, Lennon kommentoi tiedotteessa.

– Olen tehnyt töitä kovemmin kuin koskaan yrittäessäni kääntää tilanteen, mutta valitettavasti emme ole päässeet tarvitsemaamme rytmiin. Olen aina antanut seuran eteen parhaani ja olen ylpeä Celticin kannattajille tuomistani pokaaleista.

– Celtic tulee aina olemaan osa minua. Tulen olemaan Celticin kannattaja ikuisesti ja toivomaan aina Celticille parasta.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.