Veikkausliigan mestaruusmagneetti lopetti pelaajauransa – ”Mahdollisuus olla täysipäiväinen opiskelija”

© Kuva: Juha Tamminen

Jalkapallon pelaajayhdistys JPY kertoo kotisivuillaan, että 32-vuotias hyökkääjä Akseli Pelvas on päättänyt lopettaa pelaajauransa. Valtaosan urastaan HJK:ssa pelannut Pelvas tunnetaan todellisena mestaruusrohmuna, sillähän voitti urallaan peräti kahdeksan suomenmestaruutta.

Kahdeksaan SM-kultaan ei Veikkausliigan aikakaudella ole pystynyt kukaan muu, mutta kun huomioidaan myös aika ennen Veikkausliigaa, on Pelvas mestaruustilastossa ”vasta” toinen. Eino Soinio voitti vuosien 1911 ja 1927 välissä HPS:n ja HJK:n paidoissa kaikkiaan yhdeksän suomenmestaruutta.

Pelvas on alun perin Etelä-Espoon Pallon kasvatti, mutta hän siirtyi HJK:n organisaatioon ollessaan 14-vuotias. Veikkausliigadebyyttinsä Pelvas teki HJK:n paidassa kaudella 2007, joten hän pelasi Veikkausliigaa peräti 14 eri kaudella.

HJK:n lisäksi Pelvas pelasi Veikkausliigaa KuPS:n, SJK:n ja viimeksi IFK Mariehamnin joukkueessa. Uran viimeisen kauden saldoksi tuli kolme tehtyä maalia 20 ottelussa. Kaikkiaan Pelvas teki 80 maalia 232 veikkausliigaottelussa. Suomen kenttien lisäksi Pelvas pelasi vuonna 2016 myös puolikkaan kauden Allsvenskania ruotsalaisessa Falkenbergissä.

– Tätä päätöstä on tullut pohdittua parin viime kauden ajan. Näin se menee, että vääjäämättä se ura jossain vaiheessa päättyy. Kaudet 2018 ja 2019 menivät pitkälti loukkaantumisten kanssa taistellessa, mutta sain vielä paikat kuntoon ja menneen kauden pelasin vielä ehjänä, Pelvas kertoo JPY:n uutisessa.

– Pääsyy lopettamiseen on kuitenkin se, että sitä intoa ei enää ollut riittävästi pelaamiseen. Silloin on hyvä aika lopettaa ja miettiä uusia juttuja.

Seuraavaksi Pelvas aikoo opiskelemaan. Hän valmistautuu kevään pääsykokeisiin Kauppakorkeakouluun.

– Olen tätä pystynyt miettimään nyt aikaisemmin ja laittanut urheilijarahastoon viime vuosien aikana rahaa. Se antaa mahdollisuuden olla täyspäiväinen opiskelija nyt seuraavat vuodet, Pelvas jatkoi.

Pelvas rikkoi veikkausliigaurallaan kymmenen maalin rajapyykin neljä kertaa. Miehen yhden kauden maaliennätys 16 maalia syntyi jo kaudella 2011.

Artikkelia muokattu 9.2.2021 klo 16.53: Alkuperäisessä artikkelikuvassa oli virheellisesti Hannu Patronen.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.