FC Lahti kertoi maanantaina iltapäivällä tehneensä ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen keskikenttäpelaaja Javier Hervásin kanssa. MTV Urheilu uutisoi siirrosta omiin lähteisiinsä vedoten jo sunnuntaina.

Hervás, 31, on kuulunut viimeisen kolmen kauden aikana Veikkausliigan parhaimpiin keskikenttäpelaajiin. Edelliset kolme kautta Hervás edusti FC Honkaa. Hervásin hankintaa voidaankin pitää ehdottomasti yhtenä talven kovimmista kaappauksista.

– Saimme erittäin mielenkiintoisen pelaajan meidän junaamme mukaan. Hervás on kypsä joukkuepelaaja. Hänellä on vahva pelikäsitys ja vahva tekninen osaaminen. Hän tuo meille kypsyyttä, taitoa ja rauhallisuutta meidän tekemiseemme kentällä. Uskon, että saamme Hervásin avulla vahvistettua keskikenttäämme ja tekemään siitä monipuolisemman, FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli kommentoi seuran nettisivuilla.

Viime kaudella Hervás pelasi Hongan paidassa kaikissa sarjaotteluissa. Tilastoihin merkattiin yksi maali ja kaksi maalisyöttöä. Hervás viihtyy parhaiten keskikentän pohjalla.

Lisäksi espanjalaistaituri on urallaan edustanut muun muassa La Liga -seura Sevillaa yhdeksän ottelun verran. Lisäksi kokemusta on La Liga 2:sta 94 ottelun verran.

– Meillä on nyt neljä vahvaa keskikenttäpelaajaa, jotka antavat meille mahdollisuuden erilaisille ottelustrategioille. Meidän keskikenttämiehet tukevat ja täydentävät hyvin toisiaan. Hervásilla on erikoistilanteissa vahva jalka. Hän pystyy rytmittämään meidän peliämme ja näkemään liikkeitä. Koen, että hän tulee vahvistamaan hyvin meitä ja olen ylpeä, että Hervás on tulevalla kaudella osa meidän joukkuettamme, Zeneli kehui.

Hervás liittyy Lahden joukkueen mukaan maahantuloon liittyvien koronakäytänteiden jälkeen.