Jorge Luis Pinto poistui Costa Rican A-maajoukkueen peräsimestä kesän 2014 MM-lopputurnauksen jälkeen.

Costa Rica eteni turnauksessa sensaatiomaisesti puolivälieriin asti, jossa se hävisi rangaistuspotkukilpailussa Hollannille.

Pinto ehti valmentaa Costa Ricaa noin kolmen vuoden ajan.

Costa Rican jalkapalloliiton entinen puheenjohtaja Eduardo Li paljasti hiljattain pelaajien halunneen hävitä tahallaan kolme peräkkäistä ottelua, jotta Pinto saisi potkut tehtävästään. Pinton sopimuksessa oli pykälä, jossa kolmen peräkkäisen tappion jälkeen hän saisi automaattisesti potkut.

– Pelaajat saivat jostain tietoonsa sen luottamuksellisen sopimuspykälän, jonka mukaan Pinton sopimus purettaisiin, jos A-maajoukkue häviäisi kolme peräkkäistä ottelua. Emme löytäneet syitä antaa Pintolle potkuja, joten Keylor Navas sanoi muille pelaajille, että hävitään kolme ottelua ja sitten hän saa lähteä, Li totesi.

Lin mukaan Costa Rican A-maajoukkueen pelaajat olivat pettyneitä Pinton työskentelytapoihin.

– Pelaajat eivät halunneet Pinton jatkavan tehtävässään. Pelaajien ja Pinton välit olivat huonot ja yllätyin kuullessani pelaajien tietävän sopimuspykälästä, Li paljasti.

Costa Rican A-maajoukkuelegenda Celso Borges tyrmistyi Lin väitteistä. Borges on pelannut peräti 130 A-maajoukkueottelussa ja kuuluu edelleen Costa Rican maajoukkueeseen.

– Väitteet siitä, että olisimme hävinneet tahalleen otteluita päästäksemme eroon valmentajasta on valhe. Ne väitteet jättävät meidät hyvin huonoon valoon. Olin pettynyt ja suuttunut niistä valheista, Borges latasi.

Asiaa käsitellään oikeudessa. Pinton on määrä kommentoida tapausta keskiviikkona oikeuden edessä.

Lähde: habladeportes.co