Juventuksen Cristiano Ronaldo oli raivoissaan, kun hänen kipparoimansa Portugali jäi lauantaina MM-karsintapelissä Serbiaa vastaan 2-2-tasapeliin.

Ottelun viimeisellä peliminuutilla Ronaldo ujutti pallon ohi Serbian maalivahdin Marko Dmitrovićin, mutta puolustaja Stefan Mitrović siivosi pelivälineen maaliviivan tuntumasta. Portugalilaistähti oli satavarma, että pallo oli ylittänyt maaliviivan, ja hän protestoi avustavalle tuomarille voimakkaasti, mistä hän sai keltaisen kortin. (katso Viafreen video tilanteesta).

Osa kuvakulmista ja hidastuksista tuntui tukevan Ronaldon näkemystä siitä, että maali olisi pitänyt hyväksyä. Ottelussa ei kuitenkaan ollut käytössä maaliviiva- tai VAR-teknologiaa, sillä kaikille stadioneille sitä ei olisi MM-karsinnoissa saatavilla.

Peli oli vielä käynnissä, kun Ronaldo lähti jo kävelemään kentältä pois. Lopuksi hän viskasi vielä kapteeninnauhansa maahan ja suuntasi tuohtuneena stadionin uumeniin. Tasapelin myötä niin Portugalilla kuin Serbialla on kasassa neljä pistettä kahdesta ensimmäisestä karsintaottelustaan.

Ottelun jälkeen Ronaldo purki pettymystään ja selitti reaktiotaan Instagram-tilillään.

– Portugalin kapteenina toimiminen on yksi elämäni suurimmista etuoikeuksista, ja se täyttää minut ylpeydellä. Minä annan ja tulen aina antamaan kaikkeni maalleni, se ei tule ikinä muuttumaan, kirjoitti Ronaldo Goalin mukaan.

– Mutta välillä tulee vaikeita aikoja. Varsinkin, kun meistä tuntuu, että kokonaista maata vahingoitetaan.

– Pää ylös ja kohti seuraavaa haastetta.

Artikkeli jatkuu Instagram-päivityksen alla. Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ LINKISTÄ.

Portugalin päävalmentaja Fernando Santos ei ollut huolissaan Ronaldon reaktiosta, vaan siitä, että MM-karsinnoissa ei ole käytössä VAR-järjestelmää.

– Minulle kerrottiin, ettei hän reagoinut siihen hyvin. Se on normaalia turhautumista niille, jotka tekevät Portugalille voittomaalin, jota ei lasketa, kommentoi Santos A Bolalle.

– Tuomari pyysi anteeksi. Minä kunnioitan häntä suuresti, mutta se ei ole oikein, että tällaisessa kilpailussa ei ole VAR-järjestelmää tai maaliviivateknologiaa. Pallo oli puoli metriä maalin sisällä, maalivahdin ja maaliviivan välissä ei ollut [näkö]estettä. Se oli todella selkeä tilanne.

– Hän (tuomari) pyysi minulta anteeksi, mutta se ei ratkaise ongelmaa. Tuomarit tekevät virheitä, he ovat ihmisiä. Mutta tätä varten VAR on olemassa.

Relevent Sports

@releventsports
93' clearance to deny Cristiano Ronaldo the game winner 🤯

What do you think, did the ball cross the line? 🤔