Huuhkajien ja Rangersin keskikenttäpelaajan Glen Kamaran tilit sosiaalisessa mediassa ovat täyttyneet painokelvottomista kommenteista.

Kommenttien taustalla on torstaina pelattu Rangersin ja Slavia Prahan välinen Eurooppa-liigan ottelu, jonka jälkipuinti jatkunee vielä pitkään. Pelin loppuhetkillä Slavian pelaaja Ondrej Kúdela sanoi jotain Kamaralle peittäen suunsa kädellään, jotta hänen sanomisensa ei välittyisi tv-kameroiden ja kenttämikrofonien kautta kotikatsomoihin. Kúdelan kommentti suututti Kamaran toden teolla.

[readmore from=Kamara-Glen]

Osapuolilla on eriävät näkemykset siitä, mitä tilanteessa tapahtui. Rangersin managerin Steven Gerrardin mukaan Kamara sanoi Kúdelan solvanneen häntä rasistisesti. Slavia Praha ja Kúdela taas ovat kiistäneet väitteet rasismista, ja tšekkiläisseuran mukaan Kamara kävi pelin jälkeen Kudelan kimppuun stadionin uumenissa.

Euroopan jalkapalloliitto UEFA on ottanut sekä kentällä että sen ulkopuolella tapahtuneet välikohtaukset tutkintaan, eikä raportoi aiheesta sen enempää ennen kuin ottelun tuomarit ja valvojat ovat jakaneet näkemyksensä tapahtumista.

Kamaran somejulkaisuihin on ilmestynyt torstain ottelun jälkeen valtava määrä rasistisia viestejä. Kommenttikentät ovat täyttyneet muun muassa apinaemojeista sekä solvauksista, joita emme tässä artikkelissa julkaise.

Huuhkajien keskikenttäpelaajalle on satanut myös paljon tukea. Useat Rangersin kannattajat ovat osoittaneet tukensa Kamaralle, ja myös suomalaistaiturin joukkuekaverit ovat asettuneet hänen puolelleen.

Rangersin kapteeni James Tavernier latasi tililleen julkaisun, jossa on kuvat hänestä Kamaran sekä toisen solvatun pelaajan Kemar Roofen kanssa.

– Me seisomme yhdessä. Sano ei rasismille, kirjoitti Tavernier tekstisaatteeksi.

Samanlaisen kuvasarjan julkaisi myös Rangersin keskikenttäpelaaja Bongani Zungu.

– Jalkapallossa ei ole sijaa rasismille! kirjoitti Zungu.

Huuhkajat

@Huuhkajat
Racism 𝐝𝐨𝐞𝐬 𝐧𝐨𝐭 𝐛𝐞𝐥𝐨𝐧𝐠 in football, sports or any aspect of society. We are all human and equal.

Words and actions matter. We are ready to stand for this every day. We are Finland. We stand against racism.

#Huuhkajat #WeAreFinland #Weekagainstracism #NOtoRacism

Big G 🇬🇧

@RFCGW
We are all Glen Kamara 💙 #SayNoToRacism

Marvin Bartley

@dothebartman1
Team colours mean nothing when we have the biggest fight of our lives going on, making people know that we’re equal regardless of our colour! @roofe and Glen Kamara, we’ve got your back! ❤️ #SayNoToRacism