Glen Kamaran sometilit täyttyivät painokelvottomasta tekstistä – suomalaistähdelle ropisee tukea faneilta ja joukkuekavereilta

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien ja Rangersin keskikenttäpelaajan Glen Kamaran tilit sosiaalisessa mediassa ovat täyttyneet painokelvottomista kommenteista.

Kommenttien taustalla on torstaina pelattu Rangersin ja Slavia Prahan välinen Eurooppa-liigan ottelu, jonka jälkipuinti jatkunee vielä pitkään. Pelin loppuhetkillä Slavian pelaaja Ondrej Kúdela sanoi jotain Kamaralle peittäen suunsa kädellään, jotta hänen sanomisensa ei välittyisi tv-kameroiden ja kenttämikrofonien kautta kotikatsomoihin. Kúdelan kommentti suututti Kamaran toden teolla.

Osapuolilla on eriävät näkemykset siitä, mitä tilanteessa tapahtui. Rangersin managerin Steven Gerrardin mukaan Kamara sanoi Kúdelan solvanneen häntä rasistisesti. Slavia Praha ja Kúdela taas ovat kiistäneet väitteet rasismista, ja tšekkiläisseuran mukaan Kamara kävi pelin jälkeen Kudelan kimppuun stadionin uumenissa.

Euroopan jalkapalloliitto UEFA on ottanut sekä kentällä että sen ulkopuolella tapahtuneet välikohtaukset tutkintaan, eikä raportoi aiheesta sen enempää ennen kuin ottelun tuomarit ja valvojat ovat jakaneet näkemyksensä tapahtumista.

Kamaran somejulkaisuihin on ilmestynyt torstain ottelun jälkeen valtava määrä rasistisia viestejä. Kommenttikentät ovat täyttyneet muun muassa apinaemojeista sekä solvauksista, joita emme tässä artikkelissa julkaise.

Huuhkajien keskikenttäpelaajalle on satanut myös paljon tukea. Useat Rangersin kannattajat ovat osoittaneet tukensa Kamaralle, ja myös suomalaistaiturin joukkuekaverit ovat asettuneet hänen puolelleen.

Rangersin kapteeni James Tavernier latasi tililleen julkaisun, jossa on kuvat hänestä Kamaran sekä toisen solvatun pelaajan Kemar Roofen kanssa.

– Me seisomme yhdessä. Sano ei rasismille, kirjoitti Tavernier tekstisaatteeksi.

Samanlaisen kuvasarjan julkaisi myös Rangersin keskikenttäpelaaja Bongani Zungu.

– Jalkapallossa ei ole sijaa rasismille! kirjoitti Zungu.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.