Suomen miesten A-maajoukkue hävisi keskiviikkona Sveitsin vieraana 2-3 ystävyysottelussa.

Huuhkajat

@Huuhkajat
𝐀𝐯𝐚𝐮𝐬𝐤𝐨𝐤𝐨𝐨𝐧𝐩𝐚𝐧𝐨 | 𝐒𝐭𝐚𝐫𝐭𝐢𝐧𝐠 𝐗𝐈 | A-maaottelu: 🇨🇭🆚🇫🇮 I Mitä mieltä olet, kommentoi alle! 💬👇

Päävalmentaja Markku Kanerva on nimennyt avauskokoonpanonsa illan otteluun, joka alkaa St.Gallenin Kybunparkilla klo 21.45.

#Huuhkajat #SUIFIN #MeOlemmeSuomi

Suomelle aukesi ensimmäinen puolikas paikka jo kolmannella minuutilla. Thomas Lam pelasi laadukkaan syötön Marcus Forssille, joka jatkoi pelivälineen ulkosyrjällään juoksuun Robert Taylorille. Pallo karkasi kuitenkin hieman liian pitkälle ja Sveitsin maalivahti Jonas Omlin sulki kuulan syliinsä.

Ottelu aaltoili ensimmäisen kymmenminuuttisen ajan päädystä toiseen, ja Sveitsikin pääsi puolittaisille tonteille. Varsinaiset maalintekoyritykset olivat kuitenkin vähissä.

Kummatkin joukkueet tuottivat toisilleen päänvaivaa etenkin vastahyökkäyksissä. Pallonriistojen jälkeen pyrittiin etenemään nopeasti.

Ottelua oli takana parikymmentä minuuttia, kun Daniel O’Shaughnessylle sattui kohtalokas moka, jonka Sveitsi hyödynsi armottomasti. O’Shaughnessy meni puskien väliin Sveitsin pitkään avaukseen, muttei saanut kunnon osumaa palloon ja peliväline tuli Xherdan Shaqirille, joka harppoi häneltä karkuun. Pallo kulki Shaqirilta Djibril Sow’lle ja häneltä Mario Gavranovićille, joka tykitti lähietäisyydeltä isännät johtoon. 1-0.

Sveitsin prässääminen tuotti Huuhkajlle huomattavia vaikeuksia. Kertaalleen maalivahti Jesse Joroselle oli käydä kalpaten, kun hänen avauksensa osui suoraan Sveitsin pelaajaan. Suomen onneksi pallo meni maalista ohi.

Puolen tunnin kohdalla Huuhkajat tuli tasoihin. Onni Valakarin kulmapotku tavoitti Joel Pohjanpalon, joka puski kohti Sveitsin maalia. Marcus Forss ei saanut osumaa palloon, mutta onnistui häiritsemään Sveitsin maalivahtia jatkoyrityksellään siinä määrin, että Pohjanpalon pusku meni aina verkon perukoille asti. 1-1.

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
Valakari ➡️ Pohjanpalo ➡️ ⚽️

Suomelle pitkästä aikaa osuma suoraan kulmapotkusta.

#Huuhkajat #SUIFIN

viasatsport.fi/article/77bc28…

Sveitsi oli yhä vaarallinen. Vain hetki tasoituksen jälkeen Gavranović pääsi jälleen laukomaan avopaikasta, mutta tällä kertaa veto suuntatui tolppaan.

Suomen lepsu pallollinen pelaaminen oli kostautua muutamankin kerran. Sveitsi järjesteli Robert Taylorin harhasyötöstä todella nopeasti vaarallisen paikan Steven Zuberille, mutta Joronen liimasi tulisen kudin varmasti.

Lepsu pelaaminen vaivasi myös kotijoukkuetta. Forss sinkosi vajaan 40 minuutin kohdalla vahvaan nousuun oikealta laidalta ja keskitti pallon Pohjanpalolle. Hyökkääjäkollega pudotti pallon taidokkaasti Valakarille, joka joutui Sow’n kaatamaksi. Tuomari ei epäröinyt, vaan vihelsi Suomelle rangaistuspotkun. Pilkkua asettui ampumaan Pohjanpalo, joka sijoitti alakulmaan illan toisen osumansa. 1-2.

Tauolle mentäessä Sveitsillä oli kasassa 11 maalintekoyritystä ja Suomella neljä. Ensimmäinen puoliaika päättyi näyttävissä merkeissä, kun Robert Ivanov heitti Shaqirilta länget juuri ennen taukovihellystä. Shaqiri hymyilikin suomalaistopparin suuntaan luimuillen.

Huuhkajat teki toisella jaksolle yhden vaihdon, kun Jorosen tilalle tolppien väliin tuli Niki Mäenpää.

Mäenpää joutui antautumaan vajaan tunnin kohdalla, kun Sveitsi eteni nopeasti Suomen rangaistusalueelle. Lopuksi Christian Fassnacht ujutti pallon Ruben Vargasille, joka haki oikean jalkansa vapaaksi ja antoi sen laulaa. 2-2.

Toisella puoliajalla Suomi otti pitkään vastaan, mutta Huuhkajat pääsi hiljalleen peliin taas paremmin mukaan. Muutama potentiaalinen hyökkäys kaatui viimeiseen syöttöön.

Pelaajavaihtojen myötä Suomi otti loppuhetkillä pelin toviksi hallintaansa, mutta viimeinen silaus jäi puuttumaan.

Kun vieraille ei maistunut, niin kotijoukkue hyödynsi oman paikkansa. Suomen boksissa roikkupallosta kamppailivat Juhani Ojala ja Haris Seferović, ja sveitsiläisjärkäle puski pallon sisään. 3-2.

Tuloksen myötä Huuhkajat pelasi maaliskuun voitoitta, kun molemmissa MM-karsintapeleissä päädyttiin pistejaksoon. Helsingissä pelattiin 2-2 Bosnia-Hertsegovinaa vastaan ja Kiovassa Ukraina ja Suomi päätyivät 1-1-lukemiin.