Huuhkajien kapteeni Tim Sparv siirtyi täksi kaudeksi AE Larissan riveihin Kreikan pääsarjaan. Sparvin asema kriisiseurassa on tällä hetkellä todella huono, eikä mies ole pelannut enää tammikuun jälkeen minuuttiakaan.

AEL on Kreikan Superliigassa tällä hetkellä viimeisenä, vaikkakin suunta on ollut parempaan päin. Viimeisestä viidestä ottelusta AEL on voittanut kaksi, hävinnyt kaksi ja pelannut yhden tasan.

Pisteiden myötä AEL:n tilanne sarjan häntäpäässä on parantunut. Ero edellä oleviin PAS Lamiaan ja OFI Kreetaan on kolme pistettä ja Panetolikos on neljän pisteen päässä. Kreikan Superliigan runkosarja päättyy tulevana viikonloppuna, jonka jälkeen joukkueet jaetaan karsinta- ja mestaruuslohkoon.

Sparv sen sijaan on joutunut jännittämään otteluita viime aikoina katsomon puolella. Edelliset minuutit tulivat 26. tammikuuta Arisia vastaan, jonka jälkeen Huuhkajien kapteeni on istunut kolme peliä vaihtopenkillä ja peräti viisi kertaa jäänyt kokoonpanon ulkopuolelle.

Kreikkalaismedioissa on jo spekuloitu Sparvin huonoa asemaa, ja että keskikenttäpelaaja olisi jättämässä seuran viimeistään kauden jälkeen. Eilen, maanantaina, Sparv avasi rehdisti tilannettaan Yle Puheen Huuhkajien jäljillä -ohjelmassa.

– Vaikka tulokset ovat olleet erittäin huonoja, ja en ole missään nimessä tyytyväinen, että ollaan häntäpäässä, niin kokemuksena tämä on juuri sitä, mitä halusin. Joka päivä tapahtuu jotain, mitä en ole ikinä nähnyt jalkapallossa, Sparv kertoi Yle Puheelle.

AEL on saanut syystäkin melkoisen kriisiseuran maineen. Seura palkkasi jo tämän kauden kolmannen päävalmentajansa, kun italialainen Gianluca Festa palkattiin pestiin tammikuussa. Festa valmensi AEL:a jo kaudella 2018-19, jolloin hän onnistui pitämään seuran pääsarjassa. Sparvin mukaan taktiikat vaihtuvat Kreikassa usein joukkueen mukaan.

– Saimme äskettäin kolmannen päävalmentajan tällä kaudella. Oma roolini riippuu täysin siitä, millä taktiikalla pelaamme. Se on yksi suuri muutos täällä Kreikassa. Taktiikkaa vaihdetaan usein, jopa pelistä peliin. Katsomme joka viikko enemmän vastustajaa, kuin että yrittäisimme luoda jotain pitkäjänteistä omassa pelissämme, Sparv arvioi.

Lisäksi joukkueessa pelimiehiä riittää jonoksi asti. Sparv kertoi rehdisti, ettei ole aiemmin urallaan ollut samanlaisessa ympäristössä.

[readmore from=sparv-tim]

– Hankala kysymys. Tällä hetkellä en uskalla mennä yksityiskohtiin, ehkä kauden jälkeen. Pohjoismaissa ollaan hyvin organisoituja ja toiminta ammattimaista. Täällä se on niin hurjaa. Nyt esimerkiksi meillä on 40 pelaajaa ringissä, 40 pelaajaa! Se on enempi amerikkalaista jalkapalloa. Niin ja meillä on kaksi fyssaria (fysioterapeuttia), 40 pelaajaa ja kaksi fyssaria! Pitkäjänteisyys puuttuu ehdottomasti, Sparv arvioi.

Huuhkajien kannalta Sparvin peliminuutit huolestuttavat. Suomen A-maajoukkue aloittaa tässä kuussa MM-karsinnat, ja joukkue ensimmäisiin otteluihin ilmoitetaan ensi viikolla. Toivoa sopii, että kapteeninnauhaa maajoukkueessa kantavan Sparvin asema seuratasolla paranisi pikaisesti.

Voit kuunnella Yle Puheen Huuhkajien jäljillä -ohjelman kokonaisuudessaan tästä.