Ristiin rastiin ympäri Eurooppaa reissaaminen keskellä koronapandemiaa saattaa tuntua joistain vähän kummalliselta, mutta niinpä vain MM-karsintoja pelataan täydellä painolla. Suomi kohtaa kahden karsintapelinsä jälkeen vielä harjoitusottelussa Sveitsin, joten reissu kulkee tällä kertaa Helsingin, Kiovan ja St. Gallenin kautta.

Jotta pelaaminen onnistuu, tarvitaan niin sanottua ”koronakuplaa”. Huuhkajien keskuspuolustaja Robert Ivanov kertoi SuomiFutikselle tiistaina Huuhkajien etämediatilaisuudessa, että koko reissun aikana pelaajille tehdään 4-5 koronatestiä, asuinmaasta alkaen.

Muuten Ivanovin mielestä koronakupla ei ole osoittautunut ylitsepääsemättömän hankalaksi jutuksi.

– Mun fiilis on, että koronakupla hoituu tosi mutkattomasti ja sujuvasti. Totta kai maskihuolellisuus ja kaikki tämmöinen on ekstraa, mutta ei tunnu hirveän vaikealta kuitenkaan, Ivanov sanoi itsekin maski kasvoillaan.

– Mulla ei tietysti ole hirveästi kokemusta maajoukkuereissuista ennen koronaa, eli en tiedä, miten paljon on vapaa-aikaa tai onko jengillä voimiakaan käydä katsomassa mitään nähtävyyksiä.

– Totta kai kaikista siirtymistä yritetään imeä kaikki mahdollinen irti. Kiova vaikutti bussista nähtynä tosi kauniilta kaupungilta. Myös Sveitsi näyttää omaan silmään tosi idylliseltä ja kauniilta maalta. Vuoristot näyttävät tosi hienoilta.

Ivanovin kaksi aiempaa A-maaottelua ovat tammikuulta 2019 Qatarista. Tuolloin hän tutustui jo moniin nykyjoukkueenkin pelaajiin, joten joukkueeseen sisääntulo on ollut helppoa.

[readmore from=huuhkajat]

– Tosi paljon on samoja naamoja kuin Qatarissa, joten ryhmään on ollut helppo tulla sisään. Tosi hyvin kundit ovat minut ottaneet vastaan ja kyselleet fiiliksiä.

– Esimerkiksi ”Maken” (mediatilaisuudessa vieressä istunut Marcus Forss) kanssa ollaan ihan hyvin juttuun tultu, vaikka nyt ollaan ekaa kertaa nähty. Hyvin juttu luistaa.

– Mitään pöytäkuppikuntia ei ole, vaan mihin vaan voi mennä istumaan ruokailuissa. Siinä mielessä mukavalta tuntuu, Ivanov kertoi Huuhkajien kehutusta yhteishengestä.

Kaikki Suomen ottelut ovat nähtävissä Elisa Viihde Viaplaysta, V Sport Jalkapallo -kanavalta sekä ilmaiseksi Viafreesta.