IFK Mariehamn tiedottaa kotisivuillaan vahvistaneensa tämän kauden joukkuettaan ”rutinoituneella keskikentän kenraalilla”, kuten seura pelaajaa uutisessaan tituleeraa. Kyseinen pelaaja on 35-vuotias ghanalainen Mohammed Abubakari, jonka CV on Veikkausliigaan varsin vakuuttava. 178-senttisen puolustavan keskikenttäpelaajan sopimus on yksivuotinen.

Abubakarilla on mittava, peräti kahdeksan kauden ja 183 ottelun kokemus Ruotsin pääsarjasta Allsvenskanista. Hän pelasi Allsvenskanissa myös viime kaudella, Norrköpingin riveissä. Kaikkiaan otteluita kertyi 23. Abubakari on edustanut urallaan kolmea Allsvenskan-seuraa: Åtvidabergia, Häckeniä ja viimeksi siis Helsingborgia. Hän on tehnyt Ruotsin pääsarjassa seitsemän maalia ja antanut neljä maalisyöttöä.

Ruotsissa Abubakari on pelannut vuodesta 2012 lähtien. Kova on CV sitä edeltävältäkin ajalta, sillä ghanalainen on pelannut 75 ottelua Kreikan Superliigaa ja 29 peliä Kyproksen pääsarjassa. Eurooppaan Abubakari siirtyi 18-vuotiaana, kun hän vietti vuodet 2004-2007 Feyenoordin akatemiassa ennen Kreikkaan muuttoaan.

IFK Mariehamn kehuu tiedotteessaan Abubakaria erittäin pallotaitavaksi pelaajaksi, jolla on vahvoja puolustusominaisuuksia.

[readmore from=IFK-Mariehamn]

– Abubakari on erittäin kokenut pelaaja, joka on pelannut pitkään Allsvenskan-tasolla. Viimeisten kolmen kauden aikana hän on pelannut Helsingborgissa melkein 80 ottelua, joten uskomme löytäneemme tämän kauden joukkueeseemme keskikentän kenraalin, IFK Mariehamnin seurajohtaja Peter Mattsson toteaa.

IFK Mariehamn kertoo etsivänsä joukkueeseensa vielä kahta pelaajaa: yhtä hyökkääjää ja yhtä puolustajaa.