Porto järjesti tiistai-iltana Mestarien liigan neljännesvälierissä jättiyllätyksen, kun joukkue pudotti Juventuksen jatkosta todella värikkäiden vaiheiden jälkeen.

Ensimmäisen osaottelun kotikentällään 2-1-lukemin voittanut Porto aloitti ottelun vahvasti ja siirtyi Allianz Stadiumilla 19. minuutin kohdalla johtoon Sergio Oliveiran rangaistuspotkuosumalla.

Porton johto kesti aina toisen puoliajan alkuun asti, kunnes Federico Chiesa toi isännät ottelussa tasoihin Cristiano Ronaldon esityöstä. Maalisyöttö oli Ronaldolle jo 40. Mestarien liigassa. Uutinen jatkuu upotuksen jälkeen.

William Hill

@WilliamHill
Cristiano Ronaldo is the first player in Champions League history to provide 40 assists in the competition.

The #UCL era is the Cristiano era.

Hetkeä myöhemmin Porton ilta synkkeni, kun Mehdi Taremi hölmöili itselleen kahdessa minuutissa kaksi keltaista korttia ja lensi ulos ottelusta.

Reilun tunnin pelin jälkeen Chiesa osui toistamiseen ja toi Juventuksen otteluparissa tasoihin.

Kaikki näytti tässä kohtaa torinolaisseuran kannalta hyvältä, sillä joukkue oli kammennut itsensä tasoihin, ottanut pelin täysin haltuunsa ja sai pelata miesylivoimalla.

Juventus oli kuitenkin tehoton eikä saanut ratkaistua otteluparia varsinaisella peliajalla. Ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Otteluparin ratkaisu nähtiin lopulta 115. peliminuutin kohdalla, kun Porto sai vapaapotkun noin 30 metristä. Joukkueensa avausmaalin iskenyt Oliveira asettui pallon taakse ja laukoi voimakkaan maanuoliaisen. Muurissa seissyt Ronaldo teki pahan virheen, kun hän käänsi selkänsä laukaukselle. Pallo meni portugalilaistähden haarojen välistä ja yllätti Juventus-vahti Wojciech Szczęsnyn. Uutinen jatkuu upotusten jälkeen.

@kasperinieminen
Tuonko takia siellä muurin takana on lähes poikkeuksetta yksi pakki kyljellään? #uclfi

Vain kaksi minuuttia myöhemmin Adrien Rabiot herätti vielä pienen toivonkipinän puskien Juventuksen otteluparissa tasoihin.

Enempää maaleja ei kuitenkaan nähty, joten otteluparin loppunumerot kirjattiin lukemin 4-4 ja Porto eteni puolivälieriin vierasmaalisäännöllä.

Kyseessä oli Ronaldolle jo uran toinen kerta, kun Porto tiputtaa hänen edustamansa joukkueen Mestarien liigan pudotuspeleissä viime hetken maalilla. Edellisen kerran vastaava nähtiin kaudella 2003-04, jolloin Costinha teki Old Traffordilla lisäajalla maalin pudottaen Ronaldon silloisen seuran, Manchester Unitedin, jatkosta. Kyseisellä kaudella Porto myös voitti Mestarien liigan.

On this day, in 2004, Porto scored a last-minute equaliser at Old Trafford to knock Man Utd and Cristiano Ronaldo out of the Champions League...