Katso: Huuhkajien puolustajalle suora ulosajo – sen jälkeen kyyti todella kylmää

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien joukkueeseen maaliskuun maaotteluihinkin valittu keskuspuolustaja Juhani Ojala oli tuttuun tapaan joukkueensa Vejle BK:n avauskokoonpanossa, kun Vejle vieraili Tanskan Superliigassa FC Midtjyllandin kotikentällä. Suomalaisen iltapuhde kesti kuitenkin sunnuntaina vain 34 minuuttia, kunnes hänet ajettiin suoralla punaisella suihkuun.

31-vuotias Ojala sai pelitoveriltaan syötön noin 20 metriin. Vasemman jalan haltuunoton kanssa oli ahdisteltuna kohtalokkaita vaikeuksia, ja niinpä Ojala kaatoi pallonriistoa tavoitelleen Gustav Isaksenin. Erityisen törkeä rike ei ollut, mutta tuomari nosti Ojalalle epäröimättä punaisen kortin.

Tilanteen voi katsoa allaolevasta Vejle BK:n YouTube-klipistä 40 sekunnin kohdalta alkaen, tai tämän linkin takaa.

Ottelu oli Ojalan ulosajohetkellä Midtjyllandille 1-0, mutta ylivoimalla suurseura pani hulinaksi. Loppunumeroiksi kirjattiin Midtjyllandin 5-0-voitto.

Transfermarktin tilastojen mukaan ulosajo oli Ojalalle seurajoukkueuralla kaikkiaan neljäs, ja suoralla punaisella toinen. Edellisen kerran Ojalalle nostettiin automaattiseen ulosajoon johtanut punakortti kaudella 2012-2013, kun hän pelasi sveitsiläisessä Young Boys Bernissä. 29 A-maaottelussaan Ojala on saanut vain yhden varoituksen eikä ainuttakaan ulosajoa.

Tanskan Superliigan 22 ottelun runkosarja on nyt päättynyt, ja joukkueet jatkavat kauttaan kahdessa kuuden joukkueen loppusarjassa. Midtjylland lähtee mestaruussarjan runkosarjan toisena, niukasti sarjakärki Brøndbyn takana. Viime kauden päätteeksi Superliigaan noussut Vejle oli runkosarjan kymmenes.

Superliigan tämän kauden toinen suomalaispelaaja, 19-vuotias Oliver Antman pelasi sunnuntaina kymmenkunta minuuttia, kun Nordsjaelland kaatoi Sønderjysken 2-1. Nordsjaellandille kyseessä oli todella iso voitto, sillä se ohitti juuri Sønderjysken ja selvisi yläloppusarjaan vaivaisella pisteen erolla.