Italian toisella sarjatasolla Serie B:ssä nähtiin tiistain kierroksella todella huikea osuma. Siitä vastasi Cremonesen 31-vuotias puolustava keskikenttäpelaaja Michele Castagnetti, jolle maali oli kauden ensimmäinen.

Cremonese siirtyi ottelussa Virtus Entellan vieraana 1-0-johtoon toisen puoliajan alussa 20-vuotiaan Gianluca Gaetanon maalilla. Ottelun tähtihetkestä vastasi kuitenkin 0-2-loppunumerot viimeistellyt Castagnetti.

Kotijoukkueen maalivahti Alessandro Russo oli kahmaissut pallon syliinsä ja päätti pamauttaa käsistään pitkän avauksen. Sitä hän ei kuitenkaan odottanut, että pallo palautuisi bumerangin lailla välittömästi takaisin.

Castagnetti ei epäröinyt hetkeäkään, vaan reagoi maalivahdin avaukseen heti ensimmäisellä kosketuksellaan. Vastapalloon ammuttu laukaus oli paitsi kova, niin myös tarkka, ja pallo painui upeasti Virtus Entellan tyhjään maaliin. Etäisyyttä maaliin oli arviolta lähes 70 metriä.

Kesällä 2018 Cremoneseen siirtynyt Castagnetti ei ole näissä hommissa eilisen teeren poika, sillä hän teki myös viime kaudella vastaavanlaisen maalin. Muistakaa maalivahdit: jatkossa kannattaa olla entistäkin tarkempana, jos tämänkaltaiset ikävät yllätykset alkavat yleistyä.

Cremonese on 20 joukkueen Serie B:ssä sijalla 14, ja Virtus Entella viimeisenä.

Castagnettin maali on nähtävissä alla olevassa klipissä tai tämän linkin takana Guardianin YouTube –tilillä.

Lähde: Football-Italia