Ranskan pääsarjassa Ligue 1:ssä nähtiin sunnuntaina maali, jonka kylkeen voi lyödä jälleen vahvan leiman ”Puskas-ehdokas”. Tästä maalista vastasi Lorientin 22-vuotias keskikenttäpelaaja Armand Laurienté.

Pelattiin ottelua Nantes-Lorient. Nantes siirtyi ottelussa 1-0-johtoon jo toisella minuutilla Randal Kolon tekemällä maalilla. Laurienté kuitenkin tasoitti loppunumeroiksi 1-1 pelin 87. minuutilla – ja melkoisen ällistyttävällä tavalla.

Lorient sai tuolloin vapaapotkun keskikentältä, tarkkaan sanottuna 37 metristä. Vaikka maaliin oli matkaa noinkin paljon, päätti nuori vapaapotkuspesialisti Laurienté luottaa itseensä ja kokeilla suoraa maalia.

Veto olikin täydellinen, ja johti monien mielestä yhteen kaikkien aikojen vapaapotkumaaleista – epäilemättä ainakin yhdeksi tämän kauden hienoimmista. Monien mieliin se on tuonut myös muuan Juninhon.

Kuti nousi kevyesti kahden miehen muurin ja sitä seuranneen pelaajaröykkiön yli ja painui aivan maalin takayläkulmaan. Laurientén upean osuman voi katsoa tästä klipistä löytyvästä Ligue 1:n ottelukoosteesta alkaen ajassa 2:40, tai allaolevista klipeistä.

FC LORIENT 🐟

@FCLorient
⏱️86' 🔘1-0 pour Nantes
⚽️ Coup-franc 📏 37m
👤@ArmandLauriente

𝙇𝙖 𝙨𝙪𝙞𝙩𝙚 𝙣'𝙚𝙨𝙩 𝙦𝙪𝙚 𝙗𝙚𝙖𝙪𝙩𝙚́ 🪄

FC LORIENT 🐟

@FCLorient
📺 Le résumé vidéo du #FCNFCL (1-1)
👉 bit.ly/3lApTWG

Laurientén tekemä maali oli kauimpaa tehty maali Ligue 1:ssa noin puoleentoista vuoteen. Miehelle kuuluu muutenkin juuri nyt hyvää. Laurienté pelaa ensimmäistä täyttä kauttaan Ligue 1:ssa, ja on tehnyt 23 ottelussa kolme maalia ja syöttänyt kolme. Läpimurtokausi palkittiin lauantaina jälkikäteen tulleella kutsulla Ranskan alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen tällä viikolla alkaviin EM-kisoihin.

Laurientén lisäksi kutsun sai Nicen Alexis Claude-Maurice. Kaksikko korvaa joukkueessa Bayer Leverkusenin koronatartunnan saaneen Moussa Diabyn sekä Lyonin loukkaantuneen Houssem Aouarin. Laurientélle maajoukkuekutsu on uran ensimmäinen kaikki ikäkausimaajoukkueet huomioituna.

Ligue 1 McDonald's

@Ligue1

Ligue 1 McDonald's

@Ligue1
🤔 Devinez la distance du coup franc direct marqué par @ArmandLauriente 🎯 😉 ? #FCLFCL

⏱️ Réponse dans 15 minutes ⏱️
😯 𝟑𝟕 𝓶𝒆̀𝓽𝓻𝒆𝓼 🙌

#FCNFCL