Helmarien kapteeni Tinja-Riikka Korpela on viettänyt tällä kaudella aikaa enimmäkseen Evertonin vaihtopenkillä, mutta maaliskuussa hän on päässyt jälleen pelaamaan kaksi peliä. Syy minuutteihin on siinä, että Evertonin tämän kauden ykkösvahti, 22-vuotias Sandy MacIver loukkaantui 11.3. pelatussa vierasottelussa Birminghamia vastaan.

MacIver sai Birmingham-ottelussa aivotärähdyksen. Hän on jo palannut kevyisiin harjoituksiin, mutta ei voinut normaalin aivotärähdysprotokollan mukaisesti vielä pelata Evertonin keskiviikkoisessa ottelussa Naisten Superliigan puolustavaa mestaria Chelseaa vastaan. Niinpä 34-vuotias Korpela pääsi pelaamaan kauden neljännen sarjaottelunsa.

Korpela pääsikin loistamaan heti Chelsea-ottelun alussa. Pelattiin vasta ottelun toista minuuttia, kun lontoolaisseura sai rankkarin. Pilkkua asettui ampumaan saksalainen Melanie Leupolz, mutta suomalainen veti pidemmän korren ja torjui upeasti itsestään katsottuna oikealle suuntautuneen yrityksen. Video torjunnasta näkyy alla.

Barclays Women's Super League

@BarclaysWSL
What a save from @tinnikorpela ❌

The @EvertonWomen keeper denies Leupolz from the spot early on!

#BarclaysFAWSL

Korpela piti Evertonia pitkään mukana pelissä, mutta Superliigaa johtava Chelsea haki Liverpoolista lopulta 3-0-vierasvoiton. Maaleista vastasivat Englannin maajoukkuehyökkääjä Fran Kirby, tanskalainen, viime vuonna toista kertaa urallaan UEFA:n vuoden pelaajaksi valitsema Pernille Harder sekä kalavelat 79. minuutilla maksanut Leupolz. Kirbyn maalin syötti australialaistähti Sam Kerr.

Vaikka Korpela joutuikin hakemaan pallon selkänsä takaa kolmesti, pelasi hän vahvan ottelun estettyään muun muassa Harderin ja Kirbyn hyvät yritykset. Chelsea laukoi ottelussa maalia kohti kahdeksan kertaa, joten suomalaiselle tilastoitiin viisi torjuntaa.

[readmore from=Korpela-Tinja-Riikka]

– Tinny pelasi huippuottelun, Evertonin valmentaja Willie Kirk kehui suomalaista Evertonin kotisivuilla.

– Olen puhunut hänen kanssaan äskettäin siitä, kuinka hyvä laukausten pysäyttäjä hän on. Hänen pallollinen pelaamisensa ja päätöksentekonsa olivat myös erittäin hyviä tänään.

– Hän (Korpela) on fantastinen maalivahti, ja hän näytti sen tänään. Hän pelasi todella hyvän pelin eikä ansainnut hävitä sitä. Me olemme onnekkaita, että meillä on kaksi erittäin hyvää maalivahtia taistelemassa viikosta toiseen paikasta joukkueessa.

The CFCW Social

@TheCFCWSocial
HT: Everton 0-1 Chelsea

A good half for the Blues against the Toffees thanks to Fran Kirby's good finish. The scoreline should be much more comfortable - Leupolz's penalty was saved by Korpela and she's also made several good stops too.

#CFCWSocial #CFCW #WSL #EVECHE

Torjuttu rankkari oli Korpelalle jo kauden toinen. Ensimmäisen pilkkunsa hän pysäytti 7. helmikuuta kauden ensimmäisessä pelissään Birminghamia vastaan. Vajaassa neljässä pelaamassaan sarjaottelussa Korpela on nyt suorittanut 12 torjuntaa, ja päästänyt yhteensä viisi maalia.

Korpelan ajatuksia omasta asemastaan Evertonin joukkueessa ja tulevaisuudestaan voi lukea tästä, SuomiFutiksen helmikuussa julkaisemasta haastattelusta.

Everton jatkaa Naisten Superliigassa sijalla viisi. Seuraavan ottelunsa se pelaa 28.3. vieraskentällä Brightonia vastaan. Eilisen vastustaja Chelsea jatkaa puolestaan pelejään jo ensi viikolla Mestarien liigan puolivälierissä, jossa sen vastustajaksi arvottiin Wolfsburg.