Huuhkajien ja Rangersin luottopelaaja Glen Kamaraan kohdistunut rasismi on noussut perjantaina suureksi puheenaiheeksi.

Torstaina pelatussa Eurooppa-liigan Rangers-Slavia Praha -ottelussa vierasjoukkueen tshekkiläispuolustaja Ondrej Kudela peitti suunsa ja solvasi rasistisesti Kamaraa.

Tapausta on puitu pitkin päivää ja seurojen näkemys asiasta on täysin eri. Rangersin manageri Steven Gerrard kertoi medialle, että Kamara oli vahvistanut hänelle joutuneensa rasistisen solvauksen uhriksi. Slavia Praha on pysynyt alusta alkaen omassa kannassaan. Tshekkiläisseuran mukaan Kudela ei solvannut rasistisesti Kamaraa, vaan sanoi hänelle: ”you fucking guy”.

Rasismikohuun on ottanut kantaa myös Huuhkajien ykkösvahti Lukas Hradecký, joka tuntee maajoukkuetoverinsa hyvin. Hradeckýn mukaan Kamara ei olisi suuttunut kommentista, jonka takana tshekkiläisseura seisoo.

[readmore from=Kamara-Glen]

– Oksettavaa. Glen on aikamoinen viilipytty ja jos joku on triggeröiny tollasen käytöksen häneltä niin ei se oo sanonu ”you fucking guy” vaan jotain ihan muuta, Hradecký sanoi Suplan Bundes-Luke -podcastissa.

– Ei tossa Kudelan selityksessä ihan kaikki faktat täsmää. Jos sä meet sanomaan tolleen, niin et sä silloin peitä suutas kädellä ja mee korvaan kuiskimaan niin ettei ketään kuule, ja ennen kaikkea et ainakaan poistu paikalta.

– En oikeen viitti sanoo ees millasta toimintaa toi on. Taitaa olla ihan täys mulkku.

Hradecký kertoi myös olevansa täysin kyllästynyt jatkuviin rasismikohuihin ja pitää täysin uskomattomana sitä, että vielä tänäkin päivänä aiheesta joudutaan keskustelemaan. Bundes-Luke -podcastin koko jakson voit kuunnella TÄSTÄ.

LUE MYÖS: Glen Kamaran sometilit täyttyivät painokelvottomasta tekstistä – suomalaistähdelle ropisee tukea faneilta ja joukkuekavereilta

Kaikki Suomen ottelut ovat nähtävissä Elisa Viihde Viaplaysta, V Sport Jalkapallo -kanavalta sekä ilmaiseksi Viafreesta.