Belgia näytti tiistaina, miksi se on yksi ensi kesän EM-kisojen voittasuosikeista, kun se kaatoi Valko-Venäjän MM-karsinnassa murskalukemin 8-0.

Ottelu oli käytännössä ohi jo ensimmäisen puoliajan jälkeen, kun Belgia lähti tauolle neljän maalin johdossa. Belgian maaleista kolme syntyi rangaistusalueen sisältä, ja Leandro Trossard täräytti yhden verkkoon noin 20 metrin päästä. Valko-Venäjä ei laukonut avauspuolikkaalla kertaakaan maalia kohti.

Toisella puoliajalla kyyti oli yhtä kylmää. Dennis Praet latasi jakson alkajaisiksi komean kääntölaukauksen sisään rangaistusalueen tuntumasta, ja kolme seuraavaa maalia Belgia tehtaili taas lähietäisyydeltä.

Voitosta vielä vakuuttavamman tekee se, että Belgia lepuutti joitain tähtipelaajiaan. Esimerkiksi Kevin de Bruyne ja ja Romelu Lukaku seurasivat koko ottelun penkiltä.

FIFA-rankingin kärkisijalla majaileva Belgia on nyt aloittanut MM-karsintansa kahdella voitolla ja yhdellä tasapelillä. Se voitti avauspelissään Walesin 3-1, mutta jäi seuraavassa 1-1-tasapeliin Tšekkiä vastaan.

Kesän EM-kisoissa Belgia pelaa samassa lohkossa Suomen, Venäjän ja Tanskan kanssa.

Venäjä aloitti MM-karsintansa kahdella voitolla, mutta tiistaina se hävisi Slovakialle 1-2. Tanska on voittanut kaksi ensimmäistä karsintapeliään ja kohtaa keskiviikkona Itävallan. Huuhkajien MM-karsinnat alkoivat tasapeleillä Bosnia-Hertsegovinaa ja Ukrainaa vastaan. Keskiviikkona Suomi pelaa vielä ystävyysottelun Sveitsin kanssa ennen kuin pelaajat palaavat seurajoukkueihinsa.