Kymmenkertainen Ranskan mestari Marseille putosi sunnuntaina nöyryyttävästi Ranskan Cupista, kun neljännellä sarjaportaalla pelaava Canet-en-Roussillon voitti sen 2-1 ja eteni 16 parhaan joukkoon.

Jeremy Posteraro vei Canet’n johtoon 21. minuutilla ennen kuin Arkadiusz Milik tasoitti ennen taukoa, mutta Yohan Bai siivitti toisen jakson osumallaan kotijoukkueen sensaatiomaiseen saavutukseen.

Yllätyksestä vielä isomman teki se, että Marseillen väliaikaisvalmentaja Nasser Larguet käskytti nurmelle varsin nimekkään miehistön. Transfermarkt-sivuston mukaan Marseillen avauskentällisen yhteenlaskettu markkina-arvo oli noin 110 miljoonaa euroa. Canet taas on amatööriseura, joka ei ole pelannut yhtään sarjapeliä viime lokakuun jälkeen koronapandemian takia.

[readmore from=Marseille]

Marseillen keskikentällä täydet minuutit pelannut Boubacar Kamara kirosi joukkueensa esitystä Eurosportin haastattelussa.

– Tämä on häpeällistä, en löydä sanoja. Me pelasimme paskasti ja meidän on hyväksyttävä se. Mikään ei toiminut. En edes tiedä, mitä pitäisi sanoa. Tulos on reilu.

– Me pelaamme neljännen sarjatason seuraa vastaan, me olemme ammattilaisia, meidän ei pitäisi hävitä. Tämä oli iso virhe.

Mestarien liigassa tällä kaudella pelannut Marseille lukeutuu Ranskan ehdottomiin suurseuroihin, mutta sillä on erittäin myrskyisä ajanjakso menossa. Joukkueen edellinen päävalmentaja André Villas-Boas ilmoitti yllättäen helmikuun alussa, että hän on tarjoutunut eroamaan, koska seura hankki vasten hänen tahtoaan Olivier Ntchamin Celticistä.

Vain pari päivää aiemmin sadat Marseillen kannattajat olivat hyökänneet seuran harjoituskeskukseen ja vaatineet puheenjohtaja Jacques-Henri Eyraudin eroa.

Nyt sekä Villas-Boas että Eyraud ovat jättäneet seuran. Toissa viikolla Marseille ilmoitti, että seuran jalkapallojohtajana toiminut Pablo Longoria nostetaan Eyraudin tilalle puheenjohtajaksi ja uudeksi päävalmentajaksi palkataan argentiinalainen Jorge Sampaoli, joka ei ole vielä aloittanut tehtävässä.

Ranskan Ligue 1:ssä Marseille on valahtanut kahdeksanneksi. Se on voittanut 20 edellisestä ottelustaan vain neljä, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan.