Pandemia puuttui taas oikein kunnolla peliin – MM-karsintaottelurypäs peruttiin

© Kuva: Getty Images

Siitä alkaa tulla vuosi täyteen, kun Covid-19-pandemia alkoi peruuttaa jalkapallo-otteluita siellä sun täällä ja pani lopulta lähes koko maailman futiksen muutaman kuukauden tauolle. Kesäkuusta lähtien jalkapalloa on taas yhtäjaksoisesti pelattu, mutta kuten tuskallisen hyvin tiedämme, ei pandemia hellitä otettaan vieläkään – päinvastoin.

Toiset ja kolmannet aallot jylläävät, ja otteluperuutuksiakin on jouduttu tekemään monin paikoin. Yksi kovimmista pommeista putosi kuitenkin äsken Etelä-Amerikasta, kun Etelä-Amerikan maanosaliitto CONMEBOL kertoi, että maaliskuun MM-karsintojen tuplapelipäivä (25.-30.3.) on jouduttu perumaan.

Peruutusten syyksi kerrottiin, että maajoukkueilla ei ole mahdollisuutta saada ajoissa käyttöönsä Euroopassa työtään harjoittavia maajoukkuepelaajiaan. Toisin sanoen peruutuspäätökseen johtivat erinäiset matkustusrajoitukset ja karanteenimääräykset.

CONMEBOL ja sen alaiset kansalliset liitot etsivät asiaan ratkaisua virtuaalisessa neuvottelussa yhdessä FIFA:n kanssa lauantaina, mutta lopulta valitettava johtopäätös oli perua maaliskuun maaottelut.

Maaliskuun otteluohjelmassa oli todellisia huippuotteluita. Lionel Messin Argentiinan piti kohdata ensin kotonaan Uruguay ja sitten vieraskentällä Brasilia. Brasilian ensimmäinen ottelu olisi ollut vieraissa Kolumbiaa vastaan.

Uusien pelipäivien löytämisestä ei välttämättä tule helppoa, sillä karsintojen alkua lykättiin taannoin jo viidellä kuukaudella koronapandemian aiheuttamista viivästyksistä johtuen.

Etelä-Amerikan MM-karsintojen kaikki kymmenen maata pelaavat tuttuun tapaan samassa lohkossa, kohdaten toisensa kaksi kertaa. Neljä suoraa kisalippua sekä yksi jatkokarsintapaikka ratkaistaan siis yhteensä 18 ottelukierroksella. Karsintaa johtaa neljän kierroksen jälkeen puhtaalla pelillä Brasilia ennen Argentiinaa, Ecuadoria, Paraguayta ja Uruguayta.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.