HELSINKI. Huuhkajien kapteeni Tim Sparv on ottanut jyrkästi kantaa Glen Kamaran ympärillä pyörivään rasismikohuun.

Glasgow Rangersia edustava Kamara kertoi joutuneensa rasismin uhriksi torstain Eurooppa-liigan ottelussa Slavia Prahaa vastaan. Suomalaistähden mukaan tshekkiläisseuran puolustaja Ondrej Kudela haukkui häntä ”v*tun apinaksi”.

LUE MYÖS: Glen Kamara avautui rasismikohusta sosiaalisessa mediassa – vastustaja kutsui häntä ”v*tun apinaksi”

Slavia ja Kudela kiistivät väitteet ottelun jälkeen. Kudela kertoi sanoneensa Kamaralle sen sijaan vain ”you fucking guy”.

Sparv, 34, ei kuitenkaan ole niellyt Slavian selityksiä ja luottaa täysin Kamaran sanaan. Maajoukkuekapteeni oli ”erittäin vihainen” kuultuaan keskikenttätoverinsa saamasta kohtelusta ja vaatii UEFA:lta nyt rajuja toimenpiteitä.

KATSO KUVAT: Huuhkajat pukeutuivat treeneissä näyttäviin t-paitoihin: ”Meidän tapa osoittaa tukemme Glen Kamaralle”

– Se sattuu entistä enemmän, kun kyseessä on oma joukkuekaveri. On surullista ja hirveää, että tällaista tapauksia nousee yhä esille, Sparv kerto Huuhkajien mediatilaisuudessa maanantaina.

[readmore from=Kamara-Glen]

– Slavia Prahan toiminta oli mielestäni myös hyvin mautonta. Seuran tiedote ja ultrafanien kuvat – se on todella surullista.

– Kaikki tuntevat Glenin. Hän on tasapainoinen mies. Silloin kun hän reagoi tuolla tavalla, on selvää mitä hänelle on sanottu. Seuran ja pelaajien selitykset ovat pelkkää valetta.

– Toivon, että UEFA rankaisee kovalla kädellä. Valitettavasti epäilen myös vähän [että näin käy], sillä luottoni UEFA:an ei ole kovinkaan vahva.

LUE MYÖS: ”En ole kokenut sellaista koskaan aiemmin” – Tim Sparvilla surkea tilanne Kreikassa, paljasti myös jatkosuunnitelmansa